Youtube'a silahlı saldırı

YouTube çalışanlarından Vladimir Lavrusik, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'YouTube Genel Merkezi’nde bir saldırgan var. Silah seslerini duydum ve masamda otururken insanların koştuğunu gördüm' dedi.
Youtube'a silahlı saldırı
2018-04-04 02:00:19   Güncelleme: 2018-04-04 02:07:57    

YouTube'un California San Bruno'daki binası, silah seslerinin ardından boşaltıldı. San Bruno Polis Departmanı, YouTube merkezinden silah sesleri geldiğine ilişkin ihbarlar aldıklarını belirterek sivillerin bölgeden uzak durmasını isterken; bazı çalışanların odalarında rehin kaldığı ifade edildi. Sputnik, ABD'deki yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde saldırganın beyaz bir kadın olabileceğini bildirdi ancak bu bilgi resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Bir müzakerecenin YouTube binasına girdiği bildirildi.

CNN, saldırıda yaralanan 5 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. Yetkililer yaralıların durumu hakkında bilgi vermedi.

San Mateo Bölge Emniyeti ve yerel San Bruno polisinin durumu çözmek için beraber çalıştığı kaydedildi. SWAT ekiplerinin de olay yerine geldiği bildirildi. Olay yerinden gelen fotoğraflarda, polisin elleri havada dışarı çıkan bazı çalışanlara eşlik ettiği; bölgedeki bir helikopterden yayınlanan görüntülerde ise çalışanların park alanında toplandığı ve polisin bazılarını sorgulamaya başladığı görüldü.

YouTube çalışanlarından Vladimir Lavrusik, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'YouTube Genel Merkezi’nde bir saldırgan var. Silah seslerini duydum ve masamda otururken insanların koştuğunu gördüm. Şimdi iş arkadaşlarımla birlikte odadayız' ifadelerini kullandı. Lavrusik, daha sonra ise güvenli bir şekilde bina dışına çıktığını paylaştı.

YouTube’un bünyesinde bulunduğu Alphabet’ten yapılan açıklamada, yetkililerin olayı araştırdığı ifade edildi.

Öte yandan, silahlı saldırıyı düzenleyen kadının intihar ettiği bildirildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü