Hayvan özgürlükçüleri KLM ve Air France’ı bastı!

Hayvan özgürlüğü aktivistleri, maymunları doğal ortamlarından koparıp deney laboratuarlarına taşıdığı için Air France – KLM’nin Beşiktaş’taki genel müdürlüğünün önünde maymun maskeleri ile boykot çağrısı yaptı.
Hayvan özgürlükçüleri KLM ve Air France’ı bastı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-01-26 08:40:22    

Yıllardır dünya çapında devam eden Gateway to Hell isimli kampanyayı cehennemegidenyol.com ile Türkiye’ye taşıyan eylemciler, öfkelerinin sebebini deney laboratuarlarında hayvanlara yaşatılan tarifsiz eziyetlere herkesin kulak tıkaması ve Air France – KLM’nin diğer şirketlerin aksine maymunları ölüme götürmeye devam etmesi ile açıkladı. Zulme karşı olan herkesi Air France Türkiye’yi arayarak tepkilerini dile getirmeye çağırıldı.

Yüzlerinde maymun maskeleriyle, genel müdürlüğün kapısına dayanan aktivistler, içinde insan olan bir kafesi Air France-KLM ofisine göndermek istedi. Direnişin Ritimleri ile beraber davul ritimleri, sloganlar ve duvar yazıları ile genel merkezin girişinin bir süre kapatıldığı eylem sırasında polis müdahalesi yaşanmadı; ancak güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında küçük çapta arbede yaşandı. “Hayvan Deneyi Cinayettir”, “Katiller İçeride, Hayvan Zulmü Her Yerde” gibi sloganlar atan grup, boykot kampanyasını büyüteceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.

Vehaber Menu