Eşini 20 kez bıçaklayıp öldüren erkeğe tahrik indirimi

Manisa’da kendisini aldattığını öne sürdüğü eşini öldüren 44 yaşındaki Bilal Kupal’a tahrik indirimi uygulandı.
Eşini 20 kez bıçaklayıp öldüren erkeğe tahrik indirimi
2018-04-05 08:28:45   Güncelleme: 2018-04-05 08:28:45    

Kupal, 21 Şubat 2017’de 27 yaşındaki hamile eşi Suriye Kupal’ı (İlgaz) 20, 10 yaşındaki kızı Ayşe Kupal’ı da sekiz bıçak darbesiyle öldürmüş, ardından da intihara teşebbüs etmişti.

Tedavisinin ardından tutuklanan Kupal hakkında Alaşehir ağır ceza mahkemesinde eşini ve kızını öldürmek suçundan ikiz kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

‘O saldırdı’ savunması

Kupal, bugün görülen karar duruşmasına SEGBİS’le katıldı.

Kupal söyledi: 'Eşim beni aldatmasına rağmen ben onu affettim. Bana bir daha yapmayacağını söyledi. Ancak telefon konuşmalarına devam etti. Bu nedenle psikolojim bozuldu. Hatta bıçağı önce o çekti, yoksa benim öldürme niyetim yoktu.'

Sanık avukatı Fatma Kocabaş müvekkilinin ağır tahrik altında suçu işlediğini savunarak beraatine karar verilmesini istedi.

İlgaz ailesinin avukatı Erdem Keleş, sanığın olayı planlayarak cinayeti işlediğini belirterek indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti.

İndirim uygulandı

Mahkeme heyeti, son savunmaların alınmasının ardından sanık Bilal Kupal’a eşi Suriye Kupal’ı öldürmekten tahrik indirimi uygulayarak 24 yıl, kızı Ayşe Kupal için ise tahrik indirimi uygulamadan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

‘İfadesinde çelişkiler var’

Avukat Keleş, duruşmanın ardından gazetecilere şunları söyledi: 'Sanık ‘Eşim beni aldattı ama ben onu affettim’ diyor. Sonra da ‘Boşanmak istedim ama kabul etmedi’ diyor. Ama hiçbir şekilde dava açmadığı görülüyor. İddiaları ispatlayacak bir delil yok. ‘Çocuğu biz beraber karar alarak yaptık Irmak’ın yerini doldursun diye’ dedi. Ardından da bu sözünden de dönüp ‘Çocuk benden değil’ diyor. Biz bu çelişkileri mahkemede ifade ettik fakat mahkemenin takdiri haksız tahriğe yönelik oldu' dedi.

Öldürülen kadının babası Bekir İlgaz, adli tıp raporunda sanığın akli dengesinin yerinde olduğunun belirtildiğini hatırlatıp 'Sanığa verilen cezayı kabul etmiyorum. Sanık zaten çelişkili ifadeler verip yalan söylüyor. Verilen o ceza uygun değil. Daha fazla ceza verilmeliydi. Benim kızım ve torunlarım geri gelmeyecek. Gereken ceza verilmeliydi' diye konuştu.

Çiftin kızları dört yaşındaki Irmak, Ekim 2016’da kendisine tecavüz eden 46 yaşındaki Himmet Aktürk tarafından öldürülmüştü. Aktürk cinayeti canlı yayında itiraf ederken Bilal Kupal da o dönem TV’ye çıkıp kızını arıyordu.