Arka Kapı Dergisi'nin 2.sayısı çıktı

Türkiye'nin ilk ve tek hacker dergisi Arka Kapı'nın 2.sayısı çıktı
Arka Kapı Dergisi'nin 2.sayısı çıktı
2018-04-05 13:23:37   Güncelleme: 2022-02-24 22:46:26    

Hayatımızın bu kadar dijitalleşip, her anımızın kayıt altına alınmasından yaka silkenlerden misiniz?

Gizlimiz saklımız kalmadı, hakkımızda her şeyi biliyorlar diye mi düşünüyorsunuz?

Ne izlemesi! Büyük Birader artık bizim adımıza karar bile veriyor mu diyorsunuz!

Gizlilik (Anonimity) kapak konusu ile Arka Kapı Dergisi 2. sayısı huzurlarınızda! GPS'iniz kapalı dahi olsa, konumunuz ifşa olabilir! Endişelenmekte haklısınız! Recep Kızılarslan, GPS sensörü kapalı dahi olsa sizi adım adım izleyebilen pinMe isimli uygulamanın ayrıntılarını ve alınabilecek tedbirleri Arka Kapı okurları için yazdı. 

Laptopunuzu çalınma riskine karşı sigortalatmak yetmez! Verileriniz hâlâ risk altında. Bitlocker kullanarak verilerinizi nasıl şifreleyeceğinizi öğrenin!

Internette gönlümce gezeyim, IP adresim ifşa olmasın diyorsanız işte TOR huzurlarınızda! Mehmet Enes Özen kaleminden anonimlik şehrinin ilk durağı TOR'u okuyun.

Edward Snowden'in Haven uygulaması ile akıllı telefonunuzu bir tehdit radarına dönüştürün! İster bir hırsızlık sensörü olarak kullanın, ister bebek telsizi :)

Veri gizleme bilimi Steganografi'ye esaslı bir başlangıç için Huriye Özdemir'in yazısı sizi bekliyor.

DNS Tünelleme ile tüm WiFi'ler sizin olsun! Şehir meydanlarında, kabalıklarda yalnız kalmayın!

Koray Peksayar'ın dilinden METADATA, CGNAT ve Bylock'un bilinmeyenleri. Şahin Solmaz'ın röportajını bir solukta okuyacaksınız!

Mühür kimdeyse Süleyman O'dur. Av. Mehmet Pehlivan soruyor: Kullanıcı sözleşmeleri ne getiriyor, ne götürüyor? Nelerin altına imza attığınızı öğrenin. Mühür elinizde, güç izinle olsun!

Bayram Gök ile kriptololoji serisi devam ediyor. Kriptoloji'nin Altın Çağı yazısı ile bir kağıt ve kalem yeter. Derhal şifrelemeye başlayabilirsiniz.

Blokzinciri sihirli bir sözcük. Her derde deva! Peki ya kısıtları? Mert Susur bu tılsımlı sözcüğün cilalarını biraz olsun dökmek pahasına, bizlere gerçekleri, sadece gerçekleri söylüyor.
Ethereum, Türkiye coin piyasalarında aktif alınıp satılan bir kripto para. Peki bundan fazlasını bilmek ister misiniz? Musa Baş Derinlemesine Ethereum yazısı ile ayrıntıları gözler önüne seriyor.

Blockchain teknolojisini kullanan Telif Hakları Projeleri'ni Mihraç Cerrahoğlu bizler için derledi.

Chris Stephenson Meltdown konusu ile putları yıkmaya devam ediyor. Bu defa bilgisayarların yapısı ve tarihi arkaplanı da cabası!

Şair 'Dışarıda Deli Dalgalar' diyor. Murat Şişman ise Sinyal İstihbaratı ile deli dolu ve tehlikeli bir oyunun perdesini aralıyor. Lütfen evlerinizde denemeyin!

Google Adsense ile zengin olmak ister misiniz? Bir webmaster yaızısından fazlası. Google'a ortak olmak isterseniz Sönmez Ertem'e kulak verin.

2000'li yılların efsane dergisi Türk Crackerler Gazetesi ve TR Scene'in hikâyesini birinci ağızdan, Projman'dan dinleyin.

Hacker Palas hikâyesi ile Yusuf Yaltırık, yaşanmış bir hacking hikayesini anlatıyor.

Orwell'in ünlü romanı 1984'ün 70. yaşını erken kutlamak isteyenler için korkunç bir distopya Çağatay Çalı'dan: Esir Yeni Dünya! Fark şu ki 1984'ün distopyası Orwell'ın kafasının içinde idi, Çağatay'ın distopyası ise kanlı canlı karşımızda!

Amatör Telsizcilik yazı dizisinin ilki ile Tüm Telsiz Amatörleri Derneği (TAMAD) Başkanı Murat Kaygısız, Ubuntu Kurulumu'na dair ipuçları ile Erhan Altındaş, Kuantum Bilgisayar yazısı ile Esra Serttaş Arka Kapı Dergisi 2. sayısında!

Önsipariş için: https://www.abakuskitap.com/urun/arka-kapi-dergi-2-sayi-2018 (DAĞITIM TARİHİ 14.04.2018)

Vehaber Menu