Suudi Arabistan’da sinemalarda kadınlar ve erkekler aynı bölümde oturacak

Suudi Arabistan’da 35 yıl sonra ilk defa 18 Nisan’da açılacak yeni sinema salonlarında kadınlar ve erkekler artık ayrı bölümlerde oturmayacak.
Suudi Arabistan’da sinemalarda kadınlar ve erkekler aynı bölümde oturacak
2018-04-06 11:52:51   Güncelleme: 2018-04-06 11:52:51    

Reuters’ın haberine göre, ülke yönetiminin AMC Sinemaları ile yaptığı anlaşmaya göre önümüzdeki beş yıl içinde toplamda 40 sinema salonu açılacak.

Açılacak bu yeni sinema salonlarında kadınlar ve erkekler ayrı yerlerde oturmayacak. Sinemalarda ilk gösterilecek film ise Marvel’in ‘Kara Panter’i.

Suudi Arabistan’da sinemalar 1980’li yılların başlarında kamusal alanlarda eğlenceyi ve kadın ile erkeğin birarada bulunduğu kamusal alanları doğru bulmayan muhafazakarlar tarafından yasaklanmıştı.

Muhafazakarların da hassasiyeti düşünülerek filmlerin kraliyetin ‘ahlaki değerleri’ çerçevesinde kalması amacıyla sansürleneceği belirtiliyor.

Bu kararın arkasında Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın ülkeyi modernleştirme arzusu yatıyor.

Selman, petrole dayanan ülke ekonomisini çeşitlendirmek adına ekonomik reformlar ile toplumun modernleşmesi için sosyal reformlar yapılacağını daha önce açıklamıştı.

Reformlarla son bir yılda konserler, komedi gösterileri yapılmaya başladı ve kadınlara araç kullanma izni verildi.

Veliaht prens son olarak, kadınların, ‘saygılı ve edepli giyinmeleri’ durumunda kara çarşaf giymemeyi tercih edebileceğini de söylemişti.

AMC’nin ilk sinema salonu, senfoni konser salonu olması amacıyla Kral Abdullah Finansal Bölgesi’nde inşa edilen bir binada açılacak.

AMC Genel Müdürü Adam Aron, Reuters ile yaptığı röportajda yeni salonun 500 deri koltuk, orkestra ve balkon alanları ile mermer tuvaletleri olacağını söyleyerek, 'Yeni salon dünyanın en güzeli olacak' diye konuştu.

2030’a kadar 350 kadar daha salonun açılması hedefleniyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü