Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den gelen son dakika uyarısına göre yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkisini gösterecek.
Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı
2018-04-09 10:48:58   Güncelleme: 2018-04-09 10:48:58    

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre yurdun büyük bölümü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisi altında olacak. Yarından itibaren İstanbul’da ve yurdun batı kesimde güneşli hava etkisini gösterecek. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyredecek. Hava durumu verilerine göre İstanbul’da yarın hava sıcaklığı 20 derece olacak. Çarşamba günü sıcaklığın 22 dereceye ulaşacağı İstanbul’da bu hafta bahar havası yaşanması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazartesi) Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Malatya, Ağrı, Ardahan, Van, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz ve Malatya çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 21

Adana: Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. 25

Antalya: Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 18

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 26

Vehaber Menu