Çektiği fotoğrafları çalıştığı inşaatta sergileyecek

İnşaat işçisi Hakan Ottaş, 5 yıl boyunca çektiği fotoğrafları çalıştığı inşaatta sergileyecek.
Çektiği fotoğrafları çalıştığı inşaatta sergileyecek
2018-04-10 09:47:02   Güncelleme: 2018-04-10 09:47:02    

İşçilik yapmış şair Sennur Sezer’den etkilenip fotoğraf çekmeye başlayan inşaat işçisi Hakan Ottaş, 5 yıl boyunca çektiği fotoğrafları çalıştığı inşaatta sergileyecek. 

Mersin’de yaşayan ve 30 yıldır inşaatlarda çalışan Hakan Ottaş. 5 yıl önca fotoğraf çekmeye başladı. Ottaş, 5 yıl boyunca çektiği fotoğrafları ise 21-22 Nisan’da Ziraat Bankası Pozcu Şubesi’nin yanında bununla inşaatta sergileyecek.

‘İŞÇİLERİN YAŞAMI SADECE ÇALIŞMAK DEĞİL’

Mezopotamya Ajansı’ndan Cemil Uğur’a konuşan Ottaş, 'Biz işçilerin yaşamının sadece çalışma olmadığını gördüm. Sennur Sezer, bilinen bir şair. Çünkü şiirlerinde yaşanmışlıklar var. İşçilerin yaşamı sadece çalışmak değil. İşçiler sanatla uğraşabilir. Bunun en açık örneği Sezer’dir' dedi. 

‘AMAÇ YAŞAMLARI AKTARMAK’

İnşaatta ve işçi yaşamlarının fotoğraflarını çektiğini belirten Ottaş,
 
Sergilenecek fotoğraflarda işçi yaşamı ve doğa fotoğraflarının olacağını belirten Ottaş, 'Fotoğraf sergisinde şöyle bir fotoğraf var; Maksim Gorki’n Ana kitabı, 10 Ekim Ankara Katliamında bir arkadaşın canını nasıl kurtardığını gösteriyor. Havaya uçan bilyelerin bir kaçı o kitaba denk geliyor. İşte tam da bu fotoğraflar yaşamın içinde ve yaşanmışlıkları anlatıyor. Burada amaç para değil. Tek amacım işçileri ve gerçekleri anlatan fotoğrafları halka ulaştırmaktır' şeklinde konuştu.

Vehaber Menu