IŞİD sanığından ‘zina’lı savunma!

'Ben burada Diyanet Vakfının kitabını okudum. Kitapta bir kadına zina suçlaması yapılabilmesi için 4 kişinin görmesi gerekir diyor. Bunun dışındaki delilleri kabul etmiyor'
IŞİD sanığından ‘zina’lı savunma!
2018-04-11 09:34:41   Güncelleme: 2018-04-11 09:34:41    

HDP’nin Diyarbakır mitingine düzenlenen bombalı saldırının davasında, tutuklu sanık İsmail Korkmaz 'Ben burada Diyanet Vakfının kitabını okudum. Kitapta bir kadına zina suçlaması yapılabilmesi için 4 kişinin görmesi gerekir diyor.

 

Bunun dışındaki delilleri kabul etmiyor' sözleriyle savundu. Ankara Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11. duruşmasına mağdur ve sanık avukatlarının yanı sıra HDP Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Lezgin Botan katıldı. Tutuklu sanık Orhan Gönder duruşma salonuna getirilirken, sanıklar Mustafa Kılınç, İsmail Korkmaz ve tutuksuz sanık Burhan Gök SEGBİS’le mahkemeye katıldı. Bu duruşmada mahkeme başkanının değiştiği görüldü.

Duruşma sanıkların ifadesiyle başladı. Korkmaz, 'Biz hukuktan anlamıyoruz ama İslam hukukunda örnek verebilirim. Ben burada Diyanet Vakfının kitabını okudum. Kitapta ‘Bir kadına zina suçlaması yapılabilmesi için 4 kişinin görmesi gerekir’ diyor. Bunun dışındaki delilleri kabul etmiyor' ifadelerini kullanırken mahkeme başkanı, 'Biz burada İslam hukukuna göre yargılama yapmıyoruz' diye araya girdi. Korkmaz, kendilerinin tutuklu bulunmasına yönelik bir delil olmadığını ve saldırıyı FETÖ’nün gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Kormaz’ın izi 10 Ekim’de de çıktı
Müşteki avukat Özgür Erol, sanık İsmail Korkmaz hakkında 10 Ekim davasına Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen dosyada deliler olduğunu belirterek, Sanık Korkmaz’a sorulmasını istedi. Korkmaz, Antep’ten gelen dosyadaki telefon dinleme kayıtlarında yer alan ve sınırdan geçirdiği insanlara 'kuzu' diye hitap ettiği yönündeki delillere rağmen kimseye 'kuzu' demediğini savundu.

Ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davayı 31 Mayıs’a erteledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü