Sınavla öğrenci alan okullar ve kontenjanları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 8’inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran’da düzenelenecek isteğe bağlı merkezi sınav başvurularını, yarından itibaren 18 Nisan’a kadar yapabileceğini açıkladı.
Sınavla öğrenci alan okullar ve kontenjanları belli oldu
2018-04-11 13:23:31   Güncelleme: 2018-04-11 13:23:31    

Fotoğraf: DHA

Sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanları da MEB’in internet sitesinde yayınlandı.

Buna göre, merkezi sınava katılmak isteyenler başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Açıklamada, öğrencilerin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerindeki bilgilerinin güncel olması gerektiği belirtildi.

Merkezi sınavın 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak, iki bölüm hâlinde, çoktan seçmeli 90 soru sorularak, aynı gün yapılacağı kaydedildi.

Sınavın iki bölümü arasında verilen sürenin, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacağı, bu sürede öğrencilerin okullarından ayrılamayacağı vurgulandı.

MEB’in açıklaması şöyle devam etti:

'Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacaktır.'

Vehaber Menu