Kadınlar erkeklerde hangi özelliklere bakıyor?

Proceedings of the Royal Society B isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre kadınlar erkeklerin kaslı olup olmamasıyla çok ilgilenmiyor.
Kadınlar erkeklerde hangi özelliklere bakıyor?
2018-04-12 03:51:55   Güncelleme: 2018-04-12 04:07:33    

İngiltere'de yapılan ve uluslararası bir tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre kadınların erkekte ilk olarak baktığı fiziksel özellik ortaya çıktı.

Araştırmaya göre kadınlar, 'Güçlü görünen erkekleri' çekici buluyor.

Proceedings of the Royal Society B isimli hakemli dergide yayınlanan araştırmaya göre kadınlar erkeklerin kaslı olup olmamasıyla çok ilgilenmiyor.

Fakat bilim insanları, kadınların erkeklerin kaslı olup olmamasıyla ilgilenmemelerine rağmen üst vücudun önemli olduğunu açıkladı.

İngiliz medyasında yer alan habere göre kadınlar, 'Güçlü görünen' erkekleri tercih ederken, genel olarak fazla kaslı olmanın pek bir artı değer sağlamadığı belirtildi.

Araştırmada bilim insanları 160 kadına üstsüz erkeklerin fotoğraflarını gösterdi ve bunlar hakkındaki düşüncelerini sordu.

Kadınlar erkeklerin üst vücutlarına göre 'daha güçlü' görünenlerin tercih ederken, hafif kilolu erkeklerin de tercih edildiğini ve önemli olanın 'hissiyat' olduğu kaydedildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü