25 yaşındaki Merve Çavdar atanamayınca intihar etti

Aydın'da 25 yaşındaki Merve Çavdar, depresyon haplarını içerek intihar etti. 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmenliğinden mezun olan Çavdar'ın atanmasının gerçekleşmediği ve işsizlik nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu öne sürüldü. Ancak maalesef Merve bu acı sonu yaşayan ilk öğretmen değildi...
25 yaşındaki Merve Çavdar atanamayınca intihar etti
2018-04-17 08:55:44   Güncelleme: 2018-04-17 08:55:44    

Gamze Filiz Arslan, 2002 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümü’nden umut dolu bir öğretmen olarak mezun olmuş, eğitim vereceği çocuklarına kavuşmayı ve kendisine bir yaşam kurmayı hayal ediyordu. KPSS’ye girdi, puanı iyiydi. İlk tercih Güneydoğu ve Doğu illeriydi. Olmadı, atanamadı! Bir yıl geçti, atanamadı. İki yıl geçti atanamadı, üç yıl geçti atanamadı. Öğretmendi ama öğretmen olamıyordu. Son çare İstanbul’da bir dersanede iş buldu. Kısa bir süre sonra buradan da çıkarıldı. Memleketi Sinop’a döndü. Yeniden KPSS’ye hazırlanmaya başladı. Ve ne olduysa oldu, evinde av tüfeği ile yaşamına son verdi. Sinop’tan onun ölüm haberi gelirken bir atanamayan öğretmen intiharı da Aydın’dan 33 yaşındaki Alim Koç’tan geldi. Bu iki ölüm haberinin tarihi 2014…

Sinop’lu Gamze Filiz Arslan ve Aydınlı Alim Koç öğretmenlerin atanamadıkları için bunalıma girip canlarına kıydıkları gün, Aydınlı Merve Çavdar okuldan öğretmen olarak büyük umutlarla mezun olmuştu. İşte o öğretmen Merve de tıpkı mezun olduğu gün yaşamlarına son veren iki meslektaşının çaresizlik yolundan gitti.

Peki bu kaçıncı cana kıyma? Son mu? Öğretmen olmalarına rağmen yıllarca ana babalarının eline bakmak zorunda kalan binlerce atanamayan genç insanın dramları ne zaman son bulacak?

Olay, Güzelçamlı Mahallesi sahilinde meydana geldi. 2014 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Sosyal Bilimler Öğretmeni mezunu olan Merve Çavdar, iddiaya göre atanamayınca bunalıma girdi. Dün sabah saatlerinde evden ‘iş bulmaya gidiyorum’ diyerek çıkan Çavdar, Güzelçamlı sahiline geldiğinde yanındaki depresyon haplarının tamamını içerek intihar etti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü