24 haziranda erken seçim kararı alındı

24 haziranda erken seçim kararı alındı
2018-04-18 16:32:34   Güncelleme: 2018-04-18 17:08:19    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de görüştü. Erdoğan 'Seçime birlikte girmeye mutabık bulunduğumuz Bahçeli'nin çağrısı ile seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verdik' dedi.

'ESKİ SİSTEMİN HASTALIKLARI DEVAM EDİYOR'

Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumu sayesinde sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları devam etmektedir. Hükümetimiz ve partimizin tavrı 2019 Kasım seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yanaydı. Ancak Suriye ve Irak merkezli yaşanan tarihi önemdeki hadiseler yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesbetmeye başlamıştır. Türkiye'nin belirsizlikleri bir an önce aşması gerkemektedir. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet göstermektedir. Bahçeli'nin çağrısını yetkili kurullarla görüştük. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar nedeniyle Bahçeli'nin çağrısına olumlu yaklaştık.''dedi

 

Türkiye erken seçime neden gidiyor ?

İktidarın erken seçime gitmesinin nedenini uzmanlar diğer taraftan şöyle değerlendiriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Temmuz 2002 günü, partisinin Bursa İl teşkilatının Keles ilçesinde düzenlediği 11. Koca yayla Türkmen Kurultayı'nda yaptığı açıklamada 3 Kasım 2002 tarihinde erken seçim yapılmasını istemişti.Ardından Irak savaşı başlamış ve mecliste tezkere süreçi başlamıştı.

Süreç aynı dönemi işaret ediyor

Muhalefetin herhangi bir aday çıkaramadan hazırlıksız yakalanması bir kenara bölgemizde ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'ye saldırma olasılığı nedeniyle iktidarın şu an bu savaşı desteklemesinin tabanda yaratacağı rahatsızlığı önlemek olduğunu,tekrar seçilen bir iktidarın yeni alacağı yetkilerle bu riski ortadan kaldıracağı düşünülmektedir.

Diğer yandan türk ekonomisinin kötüye gidişinin iktidarı ileriki günlerde zor durumda bırakması halkın yeni arayışlar içine girebileceği düşünülerek seçimi erken tarihe almaları etkileyici neden olarak gözükmektedir.