Vicdani Ret Derneği: Bugün herkesi vicdani reddini açıklamaya çağırıyoruz

Vicdani Ret Derneği, 15 Mayıs Vicdani Retçiler Günü nedeniyle bir çağrı yayınladı.
Vicdani Ret Derneği: Bugün herkesi vicdani reddini açıklamaya çağırıyoruz
2018-05-15 10:26:49   Güncelleme: 2022-02-02 05:33:34    

2018 yılı 15 Mayıs’ını, OHAL’le birlikte gittikçe ağırlaşan militarist baskının iyiden iyiye üzerimize bir karabasan gibi çöktüğü günlerde karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda GBT taramalarıyla çoğalan idari para cezalarının, ceza davalarına ve hapis cezalarına dönüşmeye başladığı yetmiyormuş gibi yoklama kaçağı ve bakayaların işyerlerine yazı gönderilerek çalışma imkanları ellerinden alınıyor.

Vicdani ret hareketinin geçmiş yıllarda elde ettiği kazanımlar sonucunda artık insanlar zorla askeri birliğe götürülemiyor. Ancak yoklama kaçağı ve bakaya olarak değerlendirdikleri insanlara hayatları zor edilerek askere gitmekten başka seçenek bırakılmamaya çalışılıyor.

Tüm bunlar olurken seçim gündemiyle de beraber bedelli askerlik söylemleri hükümet ağzıyla dile getiriliyor.

Biz vicdani retçiler, savaş karşıtları ve anti-militaristler olarak tüm bu militarist baskılara karşı insanları vicdani reddini açıklamaya ve barışın sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

15 Mayıs 2018’de İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde düzenleyeceğimiz basın açıklamamıza herkesi çağırıyor, vicdani retlerini açıklamaya davet ediyoruz.

Vicdani Ret Derneği

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü