Abdulkadir Selvi: 'HDP’nin barajı aşması en çok AKP’ye kaybettiriyor'

AKP'li yazar Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında HDP’nin baraj altında kalmasının en çok AKP’ye yarar sağlayacağını tersi bir durumun ise yine en çok AKP’ye zarar vereceğini söyledi
Abdulkadir Selvi: “HDP’nin barajı aşması en çok AKP’ye kaybettiriyor”
2018-06-12 05:00:29   Güncelleme: 2022-03-29 13:59:40    

AKP’li yazar Abdulkadir Selvi bugün Hürriyet’te yayımlanan 'Seçimle ilgili çarpıcı simülasyon' başlıklı yazısında 24 Haziran seçimlerinin muhtemel sonuçlarını değerlendirdi. HDP’nin baraj altında kalmasının en çok AKP’ye yarar sağlayacağını tersi bir durumun ise yine en çok AKP’ye zarar vereceğini belirten Selvi, 'HDP’nin barajı aşması durumunda en çok AK Parti milletvekili kaybediyor' ifadelerini kullandı.

HDP’nin barajı aşması ve yüzde 10 oy alması durumunda Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu sağlamada hala bir şansı olduğunu belirten Selvi 'HDP’nin yüzde 11’den 14 dâhil olmak üzere ulaştığı her oran iktidarın yüzde 45’le çoğunluğu sağlamasını engelliyor' dedi.

Selvi yazısında 'Cumhur ittifakı’nda oy oranları 37 ila 55 arasında alınıyor. ‘Millet ittifakı’nın değerlendirme aralığı ise 30-48 arasında tutuluyor. HDP barajı aşamadığı takdirde AK Parti, oy oranı gerilese dahi Meclis’te güçlü bir çoğunluk elde ediyor. Peki HDP’nin barajı aşamama durumu var mı? Bu risk azalmakla birlikte varlığını koruyor. Ama HDP’yle ilgili değerlendirmede barajın üstü esas alınıyor. Yüzde 10’dan 14 dâhil olmak üzere 5 orana göre tek tek değerlendirme yapılıyor. HDP’nin barajı aşması durumunda en çok AK Parti milletvekili kaybediyor. Çünkü bölgede sadece HDP ve AK Parti var.' ifadelerine yer verdi.

Vehaber Menu