Aydın Doğan hakkında yakalama kararı!

Son dönemde Demirören'e sattığı medya organlarıyla gündemde olan Aydın Doğan hakkında mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarıldı.
Aydın Doğan hakkında yakalama kararı!
2018-06-13 02:43:22   Güncelleme: 2018-06-13 02:43:22    

Doğan Medya Grubu’nun eski sahibi Aydın Doğan hakkında açılan, 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' davasındaki son duruşmaya katılmadığı için yakalama kararı çıkarıldı. 

Almanya'da tedavi gördüğü belirtilen Doğan’ın yurt dışında olan kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner hakkında da aynı davadan yakalama kararı çıktığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında önceki yıllarda, kağıt ve baskı malzemesi temin eden şirketlere haksız kazanç sağlandığı gerekçesiyle 'Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet' suçundan İstanbul 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir dava açılmıştı.

Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Aydın Doğan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın beraatine karar vermiş ancak kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Yerel mahkemenin kararında direnmesi üzerine dosya, Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gelmişti.

Yargıtay Ceza Genel Kurulunda 23’e karşı 24 üyenin oyu ile alınan kararda, uyuşmazlık konusu olarak öncelikle sanıklar hakkında usulüne uygun açılmış kamu davası bulunup bulunmadığı irdelenmiş, kurulun 24 üyesi, 'davanın usulüne uygun açılmadığı'na hükmetmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü