Beyaz Miğferler, propaganda yapabilmek için Halepli küçük Ümran'ı acı içinde bekletti

Beyaz Miğferler'in Suriye'de Esad hükümetini devirebilmek için propagandada kullanmak istedikleri Halepli küçük Ümran Dakşin'i yaklaşık bir saat acı içinde bıraktıkları öğrenildi.
Beyaz Miğferler, propaganda yapabilmek için Halepli küçük Ümran'ı acı içinde bekletti
2018-06-13 06:31:56   Güncelleme: 2018-06-13 06:37:28    

Anglikan Kilisesi Keşişi Andrew Ashdown, 'yardım örgütü' olduklarını öne süren ancak Suriye'de hükümeti devirmek için dışarıdan sokulan örgütlerle bağlantıları ortaya çıkarılan Beyaz Miğferler'in Suriye hükümeti karşıtı propagandada kullanmak istediği Halepli küçük Ümran Dakşin'i yaklaşık bir saat acı içinde bıraktıklarını söyledi.

İngiltere Lordlar Kamarası üyesi Caroline Cox ve bir grup vekille Londra'daki Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu'na yaptığı ziyaret eden Ashdown, Beyaz Miğferler'i ve Batı medyasını çarpıtma kampanyası yapmakla suçladı.

'40 DAKİKA TEDAVİ YAPMADAN BEKLETTİ'

Nisan ayında Suriye'ye yaptığı ziyaret sırasında Ümran'la buluştuğunu ve olayın gerçek yüzünü öğrendiğini söyleyen Ashdown, 'Yaralanmış ve tozla kaplanmıştı. Şoktaydı. Beyaz Miğferler üyeleri, Ümran'ı bir ambulansa götürüldü ve fotoğrafını çekmek için 40 dakika tedavi yapmadan bekletti. Babası öfkeliydi ancak Beyaz Miğferler üyeleri militan olduğu için müdahale edemedi' dedi.

Daha sonra uluslararası medyanın Ümran'ın babasına Suriye hükümetine karşı olduğunu söylemesi için binlerce dolar teklif ettiğini anlatan Ashdown, ancak Dakşin ailesinin militanları hiçbir desteklemediğini ve parayı geri çevirdiğini belirtti.

Beyaz Miğferler'in en çok ses getiren provokasyonlarından birinde, Halep'te 5 yaşındaki, yüzü kan içindeki Ümran Dakşin'in hava saldırısında yaralandığı öne sürülmüştü. Ümran'ın ambulanstaki fotoğraflarını yayan örgüt, olayın sorumluluğunu Suriye ve Rusya ordularına yüklemişti.

Ancak baba Muhammed Dakşin, Ümran'ın hava saldırısında değil, sebebi anlaşılmayan bir patlamada yaralandığını, cihatçıların ve Beyaz Miğferler'in hava saldırısı senaryosunu kabul etmesi için kendisine baskı yaptığını ifade etmişti.

 

Dakşin, 'Suriye hükümetine saldırmak için oğlumu kullanmak istediler' diye vurgulamıştı.

Vehaber Menu