Halkın bildirdiği seçim usulsüzlükleri!

24 Haziran seçimlerinde halkın bildirdiği seçim usulsüzlüklerini canlı olarak aktarıyoruz.
Halkın bildirdiği seçim usulsüzlükleri!
2018-06-24 08:53:07   Güncelleme: 2019-02-02 07:08:34    

07.30- Ankara

*Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde girişteki güvenlikler saat 07.50'den önce müşahitlerin alınmayacağını belirtti. Saat 06.00'dan itibaren kapıda bekleyen müşahitler sandık kurulu üyeleriyle girip seçim hazırlıklarını izlemek yasal hakları olmaları rağmen okula alınmadı.

08:00 İstanbul

Okmeydanı piripaşa ilk öğretim okuluna sabah saat 6:00 da bir otobüs çuval dolusu oy getirildiği iddia edildi. Olay şu ifadelerle aktarıldı; sandık görevlileri içeri alınmadı taşınma esnasında polisler telefonları topladı
Sandıklara verilen oy pusulaları 10 çuval
6 çuval kayıp
Sayılan çuval sayısı 16
Sandık başkanı cem Özdemir

8.50- Ankara

Ankara Çankaya Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi'nde, 2425 nolu sandıkta listede adı olmamasına rağmen bir sandık görevlisi 'adı var' diyerek iki kişiye oy kullandırdı. Diğer sandık görevlisinin durumu fark etmesiyle tutanak tuttu, pusula ve zarf geçersiz sayılması için kenara ayrıldı.

 

09.30- İstanbul

İstanbul Esenyurt Altınyıldız İlköğretim Okulu'nda mühürsüz oy çuvalları bilgileri geliyor. Sandık başkanlarının getirdiği torbanın mühürsüz olmasına yapılan itiraza 'ne olmuş mühürsüze' yanıtı verildi.

 

09.48 Diyarbakır'daki Mesut Yılmaz İlköğretim okulunda üç kişinin 1000 adet mühürlü zarf ve oy pusulalarıyla içeri girmeye çalışırken yakalandığı bildirildi.

 

10.01 - İstanbul

Büyükçekmece Mimaroba Ortaokulu'nda 1298 nolu sandıkta, sandık kurulunda görevli olan AKP'li Fatih isimli bir şahıs oy kabinine cep telefonuyla girdi ve fotoğraf çekti. Görevli müşahitlerin uyarısı üzerine sandık başkanı olaya müdahale ederek şahsın telefonunu istedi ancak şahıs itiraz etti. Müşahitler olayı tutanak altına alıp sandık başkanına imzalatmak istese de, sandık başkanı ''ben bir şey duymadım' diyerek tutanağı imzalamadı. 

 

10:20 Şanlıurfa'da müşahitlerin polis zoruyla sandıklardan uzaklaştırıldığı bildirildi. Aralarında  AKP'li Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız'ın, çok sayıda silahlı koruma ile ilçedeki okulları tek tek dolaşarak, HDP'nin sandık görevlilerini darp ettiği ve  AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullandırttığı iddia edildi.

 

10:32 Seçim Süreci Meclisleri tarafından verilen bilgiye göre, İstanbul Sarıyer Kocataş Barbaros İlköğretim okulunda oy kullanma kabininden çift oy zarfı ile çıkan kişi hakkında tutanak tutuldu.

 

11:24 Suruç'ta bir okulda sandığa fazladan paketlenmiş oy atanlar müşahitler tarafından yakalandı

 

 

12.00- İzmir

İzmir Çiğli 75. Yıl End.Meslek Lisesi'nde 1036 nolu sandıkta iki defa oy kullanmak isteyen kişiye vatandaşlar müdahale etti, oy kullandırmadı.

12.20- İstanbul
İstanbul Küçükçekmece Cennet mahallesi Yeşilyuva İlköğretim Okulu'nda 2 kişi listede adı olmamasına rağmen 1040 nolu sandıkta oy kullandı. Sandık başkanı, 'Evet oldu ama bir daha bunun olmasına izin vermeyeceğiz, il seçim kuruluyla görüştük. Sandıktan seçilecek rastgele 2 tane oyu imha etmemiz söylendi'  dedi.

12.30- İzmir

İzmir Bornova'da Halil Kars Atila Ortaokulu'nda akli dengesi yerinde olmayan bir şahsa oy kullandırımak istendi. Bu Düzen Değişmeli Platformu görevlilerinin itirazı üzerine tutanak tutuldu, şahsa oy kullandırılmadı.

12.35- İzmir

İzmir'de Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2052 numaralı sandıkta, bir kadın oy kullanırken fotoğraf çekerken yakalandı. Verdiği oyun fotoğrafını çeken şahsın, kendisini uyaranlara saldırması üzerine polis geldi. Ancak oyunu sandığa hızlıca attığı için konuyla ilgili tutanak tutmakla yetinildi.

12.40- İstanbul

Kartal İMKB MTA Lisesi'nde bir yurttaş komşusunun 3 adreste daha seçim kaydı olduğunu iddia ederek sandık başkanına itiraz etti. Sandık başkanı yapabileceği bir şey olmadığını söylemesi üzerine, şikayette bulunan kişi 'daha önce de savcılığa başvurduğunu ancak onların da ilgilenmediklerini' dile getirdi.

 

 

13:07 Hatay'ın Defne İlçesi Aşağı Okçular Mahallesindeki 5 okula plakasız polis otobüsü getirilerek, otobüslerdeki şüpheli şahıslara oy kullandırıldı. Tepkiler sonucu otobüsler ayrıldı.

 

13:20 Bağlar ilçesinde bulunan Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu’nda boş zarflarla gezdiği iddia edilen Cengiz Keleş’in, İlçe Seçim Kurulu görevlisi olduğu ortaya çıktı. Keleş, hakkında ortaya atılan beyanların asılsız olduğunu söyledi.

 

13.35- İzmir

İzmir Konak Özel Amerikan Koleji’nde 1162 numaralı sandıkta görev kağıdını teslim etmeden oy kullanan 2 polis memuru tespit edildi. İtirazlar üzerine tutunak tutuldu.

İzmir- 14.00

İzmir Konak Özel Amerikan Koleji 1162 numaralı sandıkta zarf-oy pusulası tutarsızlığı tespit edildi. Beş adet zarfın, iki adet cumhurbaşkanlığı oy pusulasının eksik olduğu belirtiliyor. Bir adet milletvekilliği oy pusulası ise fazla. Tutanak tutuldu.

İstanbul- 14.15

Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1280 numaralı sandıkta bir kişinin oy kullandıktan sonra mührü teslim etmediği, imza atmadan mühürle birlikte kaçtığı tespit edildi. Tutanak tutulduğu ve ilgili sandık için yedek mühürü YSK'dan talep edildiği belirtildi. Mühür eksikliği nedeniyle ilgili sandıkta uzun kuyruk oluştu. Olayla ilgili kişinin sahte kimlik kullandığı iddia edildi.

Vehaber Menu