TKH: AKP’yi yenecek yegane güç işçi sınıfının örgütlü mücadelesidir

''Seçim sonuçları, düzen muhalefetinin ve sahte solun bütün meşrulaştırma girişimlerine ve umut tacirliğine rağmen, emekçi halkımıza dayatılan bu korsanlıkla elde edilmiştir.''
TKH: AKP’yi yenecek yegane güç işçi sınıfının örgütlü mücadelesidir
2018-06-26 16:44:18   Güncelleme: 2018-06-26 16:44:18    

24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyalistler değerlendirmede bulundu. Sendika.org'un aktardığına göre, Türkiye Komünist Hareketi (TKH),  açıklamasına 'Hesap siyaseti kaybetti, hesap sorma siyaseti kazanacak. Bugünün kaybedeni düzen muhalefetidir, yarın emekçilerin mücadelesiyle kazanılacaktır. AKP’yi yenecek tek güç devrimci siyaset, sosyalist program ve emekçi halkın örgütlü gücüdür' ifadeleri ile başladı. Açıklamanın devamında 'Referandumun meşruiyet sorunu ortadayken, AKP ve MHP eliyle dayatılan bu korsan seçim, emekçi halkın iradesinin gasp edilmesinin bir yöntemi olarak düşünülmüş, bütün iplerin gerici iktidarın elinde olduğu OHAL koşullarında hayata geçirilmiştir' denilirken, 'Seçim sonuçları, düzen muhalefetinin ve sahte solun bütün meşrulaştırma girişimlerine ve umut tacirliğine rağmen, emekçi halkımıza dayatılan bu korsanlıkla elde edilmiştir' denildi.

TKH açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

Bugün sosyalistler bu sorumlulukla her zamankinden daha fazla karşı karşıyadır. Sosyalizmin bağımsız siyasal hattının ortaya çıkması, işçi sınıfının ve emekçi halkımızın devrimci siyasal odağının yaratılması görevi bugün çok daha büyük önem kazanmıştır. AKP’yi yenecek yegane güç emekçi halkın örgütlü gücü, bu gerici sermaye diktatörlüğüne karşı başarının tek yolu da işçi sınıfının örgütlü mücadelesidir.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü