Alaatin Çakıcı'nın tehdit ettiği yazarlar gazeteden ayrıldı

Çakır ve Mahçupyan 24 Haziran seçimlerinden önce AKP hükümetini eleştiren yazılar kaleme almıştı.
Alaatin Çakıcı'nın tehdit ettiği yazarlar gazeteden ayrıldı
2018-06-29 22:00:55   Güncelleme: 2018-06-29 22:00:55    

Karar gazetesi yazarları Elif Çakır ve Etyen Mahçupyan'ın yazılarına son verildiği iddia edildi. Yazarlar, Karar gazetesi ve yazarları, Alaattin Çakıcı'nın tehditleriyle de gündemdeydi.

AKP içindeki muhalif kanada yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinin yazarları Elif Çakır ve Etyen Mahçupyan'ın yazılarına son verildiği ileri sürüldü. Çakır ve Mahçupyan 24 Haziran seçimlerinden önce AKP hükümetini eleştiren yazılar kaleme almıştı.

Odatv'nin ulaştığı Etyen Mahçupyan, gazete yönetimi tarafından yazılarına son verilme gibi bir durumun olmadığını belirterek 'Önümüzdeki dönemi nasıl geçiririz, diye oturduk düşündük. Karşılıklı olarak aldığımız karar, bir süre gazetede yazmamak oldu' dedi.

Elif Çakır'ın da geçici bir süre yazmayacağını söyleyen Mahçupyan, 'Diğer yazarları bilmiyorum. Herkesin kendi kararı' ifadelerini kullandı.

'Bu kararda, Alaattin Çakıcı'nın kamuoyuna yansıyan açıklamalarının bir payı var mı' sorumuza ise Mahçupyan 'Hayır, o konuyla alakası yok' yanıtını verdi.

Konuya ilişkin T24’e açıklama yapan Elif Çakır, gazetedeki yazılarına ara verdiği doğruladı ancak bu kararı daha önce aldığını belirterek konunun Çakıcı ile alakalı olmadığının altını çizdi. Çakır konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

'Alaattin Çakıcı’nın tehdidi ile alakası yok. Sadece bir müddet yazmayacağım. İzin kullanacağım ama bunun Alaattin Çakıcı ile alakası olmadığını görebilirsiniz en son seçimden bir gün önce yazmıştım. Muharrem İnce röportajım vardı. O günden beri de yazmıyorum. Ara verdim.'

Elif Çakır, gazetedeki yazılarına ara vermesinin gerekçesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

'Öyle gerekti. Başta bir açıklama yapmak istemiyorum. Sadece bir müddet yazmayacağım. Gazetedeki arkadaşlarla ortak aldığımız bir karar. Ekip arkadaşlarımla ortaklaşa aldığımız bir karar sonucu bir müddet yazmayacağım. Bu bir hafta olur, iki hafta, üç hafta, üç ay… Bilmiyorum. Ama Alaattin Çakıcı ile alakası yok. Hiç bağlantısı yok. Öyle bir şeye prim verip de, ondan korkup yazmayacak halim yok. Bu çok haksızlık olur bana.'

Vehaber Menu