Tayland'daki mağarada gazetecilerin görüntü alması engellendi

Mağaradan çıkarılan çocukların yakınlardaki bir hastaneye götürüldüğü açıklandı.
Tayland'daki mağarada gazetecilerin görüntü alması engellendi
2018-07-08 15:19:02   Güncelleme: 2018-07-08 15:19:02    

Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için başlatılan operasyonda, 2 çocuk gün ışığına yeniden kavuştu. Reuters'a konuşan Taylandlı bir yetkili, mağaradan çıkarılan çocukların yakınlardaki bir hastaneye götürüldüğünü söyledi. 

Çocukların kurtarılması için bugün başlatılan operasyonda 30'u yabancı 5'i Taylandlı, 5'i de ordu mensubu 40 dalgıç yer alıyor. Operasyon öncesinde medyanın bölgeden ayrılması istendi. Medyanın görüntü alması engellenmeden hemen önce mağaranın girişi brandalarla kapatıldı. Bölgeye onlarca dalgıçın giriş yaptığı ve kamyonlarla dalış tüpleri getirildiği gözlendi.

Tehlikeli olan kurtarma operasyonunda her çocuğa bir dalgıçın eşlik etmesi planlanıyor. Çocuklar mağaradan tek tek çıkarılacak. Kurtarma operasyonu çalışmaları sırasında birkaç gün önce bir dalgıç hayatını kaybetmişti. Çocukların ve antrönerlerinin bulunduğu noktadan mağara ağzına kadar olan bölge, profesyonel dalgıçların dahi beş saatte ulaşabildiği suyla kaplı dar geçit ve galerilerden oluşuyor. Çocuklardan bazılarının iyi yüzme bilmemesi endişeleri artırıyor.