Evinden silah çıkan Adnan Oktar: Seçimlerde Erdoğan'ı destekledik

'Kırgın değilim ama şaşkınım'
Evinden silah çıkan Adnan Oktar: Seçimlerde Erdoğan'ı destekledik
2018-07-11 13:56:59   Güncelleme: 2022-03-22 13:49:30    

Bu sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar, gazeticelere açıklama yaptı. Arkadaşlarına yönelik Gözaltı işlemleri devam ederken telefonla Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan Adnan Oktar, operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini iddia ederek 'Kırgın değilim ama şaşkınım' dedi.

İSTİHBARAT İDDİASI

Operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini öne süren Adnan Oktar , cumhuriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada 'İngiliz istihbaratı uzun süredir bize operayon yapılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye'ye heyet gönderildi. Tayyip Bey'in İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi' dedi.

'KIRGIN DEĞİLİM AMA ŞAŞKINIM'

Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'yi desteklediklerini söyleyen Oktar şunları söyledi:

'Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK'ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey'in de İçişleri Bakanı'nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.' 

1999'DAKİ 'ADNAN OKTAR OPERASYONU'

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 1999 yılında düzenlenen operasyonun başında yer alan eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, bugün düzenlenen operasyonu DHA'ya değerlendirdi.

 

Bugün İstanbul Emniyeti'nden operasyona ilişkin yapılan açıklamaya dikkat çeken Saçan, '1999 yılında İstanbul Organize Suçlar Müdürü iken aynı gruba yönelik bir tek 'askeri casusluk' suçlaması hariç diğer bütün suçlardan dolayı operasyon yapmıştık. O operasyonların ardından 15 yıl kadar yargılandılar. Mahkemeleri uzata uzata zaman aşımından dolayı o dosya düşmüştü. Bugün yapılan operasyonun çok yerinde ve doğru bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Böyle bir örgütün gerçekten var olduğuna inanıyorum. Polis iyi bir iş yaptı ve arkadaşları tebrik ediyorum. Toplumda hem dini hem insani açıdan çok tehlikeli bir örgütün üzerine gidiyorlar' diye konuştu.

1999 yılında yaptıkları operasyona ilişkin bilgiler paylaşan Saçan, şunları söyledi:

 

'O dönem operasyon 110 kişiye yönelikti. Bugün yapılan operasyona ilişkin İstanbul Emniyeti'nin yaptığı açıklamaya göre 'askeri casusluk' suçlaması hariç yapılan bütün suçlamalar bizim operasyonumuzda da vardı. 'İnsanları zorla alıkoymak', 'küçük yaşta çocuklara istismar ve birlikte olmak' var. Organize bir suç örgütünün yapabileceği her şey var. Örgüt, zengin ailelerin çocuklarına musallat olduğu için güçlüler. Bu çocukların belinde de silah var. Silahı da legal yollardan kullanan bir örgüt. Yani yasaların vermiş olduğu imkanları kullanan hem de bunları kendi amaçları doğrultusunda kötüye kullanan bir örgüt.'