Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı

''Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından Instagram hesabından büyük sayfalara attı.''
Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı
2018-07-22 14:45:44   Güncelleme: 2018-07-22 15:33:37    

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci, Pazar günü çıkarıldığı Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

'KENDİM GİTMEK İSTEMEDİM' 

Safiye İnci, ifadesinde Anıtkabir'e halasının ve kuzenlerinin ısrarı üzerine gittiğini söyleyerek, 'Ben kendim gitmek istemiyordum' dedi.

Videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin zorlamadığını ve kimseden yardım almadığını belirtti.

'ÖZÜR VİDEOSUNU BİN ÇEKMEDİM' 

Özür videosunu kendisinin çekmediğini belirten Safiye İnci , 'Halam ve kuzenlerim videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de 5 dakika içinde kaldırdım ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum' dedi.

 

​'ANITKABİR'E GELDİĞİM İÇİN UTANIYORUM'

Anıtkabir'de kendi videosunu çekip sosyal medyadan paylaşan İnci, Anıtkabir'e zorla geldiğini ve aslında Atatürk 'ü sevmeğini söyleyerek, 'Anıtkabir'e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk , Tayyip'in b.ku bile olamaz' dedi.

Cumhuriyet

 

Vehaber Menu