Seks pazarından hayata dönüş!

Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok genç kız, internet üzerinden ya da karanlık otoparklarda seks için satılıyor.
Seks pazarından hayata dönüş!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
15 yaşındaki Bella, onlardan biri. Kimliğini korumak için Bella olarak bahsettiğimiz bu kızın gülümseyişi, odayı aydınlatıyor. Westchester'da cinsel olarak suistimal edilmiş çocuklar için bir rehabilitasyon programı yürüten Gateways isimli merkezde oturup sohbete başladığımızda Bella'nın önünde bir dosya vardı.

En üstteki kağıtta ise Hunts Point'in, New York'un Bronx bölgesindeki bir yerin, Bella'nın pazarlandığı yerin resmi var. Bella'nın çizdiği bu resimde Bella sokakta dururken, onu satan adam da beklemede. Dosyanın içinde Bella'nın seks için pazarlanan kızların tabiri ile 'bu hayata' nasıl girdiğini anlattığı hikayesi var.

Onu pazarlayan adama ithafen 'Bir süre için beni gerçekten önemsediğini sandım', diye yazıyor Bella.

'Ta ki beni alt kata götürüp bana işi öğretene kadar. Bana anlatılanı yaptım. İlk müşterim beni bir otele götürdü. Benimle yattı ve sabaha karşı 3'te beni soydu... Sonunda Hunts Point'e gelebildiğimde bana bağırdın.... Çok korkuyordum ama sen beni gene oraya yolladın.' Kayıp ve Suistimale Uğramış Çocuklar İçin Ulusal Merkez'in eski başkanı Ernie Allen, her yıl ABD'de en az 10 bin çocuğun seks ticaretine zorlandığını söylüyor. Bu hafta ABD'li yetkilier 168 çocuğun kurtarıldığını, çocukları pazarlayan 281 kişinin ise 100 şehirde yürütülen operasyonda yakalandığını açıkladı.

Bella 14 yaşında iken New York City'deki evinden dedesi ile yaptığı bir tartışmanın ardından kaçmış. Kısa bir süre sonra da daha sonra onu pazarlayacak olan adamla tanışmış.

İlk başlarda gururunun okşandığını söylüyor Bella. Hunts Point sokaklarında yürümek ve seks için para almak önceleri para kazanmak için kolay bir yol olarak görünmüş.

'Bir müşteriden 80 ila 90 dolar alabiliyordum... Beni pazarlayan adamla yarı yarıya bölüşüyorduk.' Adam yakınlardaki bir McDonalds'ta otururken Bella bir gecede 20 kadar müşteri ile buluşuyormuş. Bunlardan bazıları ise şiddet kullanan adamlar. Yazdıklarında Bella, kendini tüm bunları içine neden soktuğunu anlatıyor.

'Nasıl kontrol edeceklerini biliyorlar'

'Kadın pazarlayan adamlar benim gibi özsaygısı düşük, evsiz, paraya ve kalcak bir yere ihtiyacı olan genç kızları nasıl kontrol edeceklerini iyi biliyor.... Birine ihtiyacım varmış gibi hissediyordum, dikkat çekmeye ihtiyacım vardı ve sadece birilerinin bana özen göstermesini, beni korumasını ve beni sevmesini istedim' diyor.

'Bana sürekli yalan söylediğinin farkındaydım fakat yine de etrafımda olmasına ihtiyaç duyuyordum.' Gateways programının direktörü Janmarie Brown kızları pazarlayanları şiddet kullananlar ve şiddet yerine kontrol etmek için kelimelerini kullanan nazik tipler olarak ikiye ayrııyor. Bella'nınki birinci kategorideymiş.

Brown 'Bella gibi kızların çocukluğu çalınmış' diyor.

Bella sonunda yakalanarak mahkeme tarafından Gateways programına gönderilmiş. Programın amacı 'cinsel istismar yaşamış çocuklar için yeni bir yol' sağlamak.

Gateways'de iken Bella terapi gördü, okula gitti ve kızların kendi hikayelerini yazdıkları ve kanuni değişiklikler yapılması için çalışma fırsatı buldukları bir proje olan Project Impact'te yer aldı.

Eyaletin başkenti Albany'ye giden Bella çocukları korumak için yeni yasalar çıkarmayı düşünen parlamenterlerle tanıştı.

'Bizleri pazarlayanları sorumlu tutmalıyız' diye yazıyor Bella, 'Asıl suçlu onlar. Beni manipüle etti ve beni bu hayata girmem için ikna etti. Onun sesk için para ödeyenlerden daha fazla ceza alması gerekiyor çünkü onlar olmasa bir sürü kız bunu yapıyor olmazdı.' Project Impact'i yürüten ve insan tacirliği suçlarına bakan eski bir savcı olan Lauren Hersh, Bella için tanıştığı parlamenterler üzerinde ciddi bir etki bıraktı diyor.

'Bella harikaydı, güçlü idi ve parlamenterlerden biri o hikayesini anlatırken gözyaşlarını tutamadı... Savundukları, bu değişikliklerin neden yapılması gerektiğini anlatış biçimi, Bella kendini ortaya koydu.' Albany'deki parlamenterler çocuklardan seks satın alanların çarptırıldığı cezaları artırmayı ve seks için insan pazarlamayı ağır cezalık suç kapsamına almayı planlıyor. Ancak tasarı oylanma aşamasına hiç gelemedi.

Bella yakında Gateways'den, son birkaç aydır yaşadığı cennetten ayrılacak ve eve dönecek. Yaşadıklarını yazmanın ve paylaşmanın ona iyi geldiğini söylüyor.

'Beni yargılamayacak kişilerle ne hissettiğimi paylaşmalıydım' diyor.

Bella'nın yaşadıklarını anlatmak için yazdığı şiir, geçirdiği dönüşümün özeti gibi: 'Karanlıktan günışığına çıktım, sanmayın ki kolay bir iş yaptım... Bir kavga vermem gerekti. Geçmişi atlatmak zordu, ama yaşanan neyse yaşandı ve bitti.' Bella liseyi bitirmek, üniversiteye gitmek ve hekim asistanı olmak istiyor. Arkadaşlarından biri onu aramış ve 'o hayata' geri döndüklerini, ve sevgilisinin arabasını müşterilerle buluşmak için kullandıklarını söylemiş.

Bella kafasını hayır anlamında sallıyor.

'Hunts Point'in sokakları beni değiştirdi ama beni bükemedi.'

BBC Türkçe
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü