Tüylü bacaklar kulübü!

Yerleşik kadın güzelliği anlayışına karşı kurulan blog, bütün kadınları kıllı bacaklarının resmini çekip yollamaya çağırıyor. 'Bacaklarımızın kazanmasına izin verelim' sloganıyla yola çıkan bloğa ilgi büyük
Tüylü bacaklar kulübü!
2013-01-01 02:33:34   Güncelleme: 2020-05-24 02:55:28    

Yine yılın o zamanına geldik; dergi kapaklarında, gazetelerde, sosyal medyada ve dünyanın her yerinde gösterilen güzel modeller ve pürüzsüz, bronzlaşmış tenleri. Bunların olması Kıllı Bacaklar Kulübü’ne hayat veriyor. Kadınların bikini diyeti yapmaya mecbur kaldığı bu sezonda, Tumblr isimli sosyal medya sitesinde güzellik algısını değiştirmeye yönelik bir blog açıldı.
The Hairy Legs club/Kıllı Bacaklar Kulübü, şu anda sosyal medyada kadınları, bacak tüyleri alınmamış bir şekilde pozitif yorumlarla fotoğraflarını yüklemeye teşvik ediyor. Blog şimdiye dek oldukça pozitif yorumlar aldı ve yüzlerce genç kadın fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Blogun bu kadar insan tarafından destek görmesinin sebebi, günümüz medyadaki gerçeklikten uzak güzellik ve kadın vücudu algısını değiştirebilmek için meydan okumak.
İsmini paylaşmak istemeyen bir blog yazarı “Bu websitesine bayıldım! 10 yaşımdan beri tüylü bacaklarımdan rahatsızdım ve birkaç yıl önce kabullendim. Başkalarının güzellik anlayışını benimsememeliyiz. Kendi doğal güzelliğimizi kabul etmeliyiz” dedi. Başka bir blog yazarı ise “Benim kıllı bacaklarım var ve dürüst olmak gerekirse, kendimi hiç olmadığım kadar ‘kadın’ hissettim” diye ekledi.
Bu trend daha doğal ve gerçekçi bir kadın vücudu yansıtmak amacıyla bir sürü insan tarafından destekleniyor. “Very Hairy Legs” adlı blog, Tumblr’da Sarah adlı blog yazarı tarafından başlatıldı. Kadınları doğal güzelliklerini benimseyebilmesi amacıyla bu blogu açan Sarah, “Bu blog kıllı bacakları olan kadınlara adanmıştır. Bacaklarımızın kazanmasına izin verelim!” diyerek kullanıcılarına seslendi.

Facebook grubundan destek var
“Women Against Non-essential Grooming” isimli Facebook grubu, Tumblr’daki bu akımı kalıplaşmış kadın güzelliğini yıktığı için destekledi. Bu grup Facebook’ta “kadınların, çekici ve feminen olmak için vücut tüylerinden arınmak ve makyaj yapmak gibi cinsiyet ayrımlarının getirdiği belli kurallara karşı çıkan bir tartışma ortamı” şeklinde kendini tanıtıyor.
Doğal güzelliği vurgulamaya çalışan diğer girişimlerden biri ise, yakın zamanda “makyajsız selfie” adı altında İngiltere’de kanser araştırma merkezine 8 milyon sterlin kazandıran projeydi.