Gülen'i ABD'den istemek hakkımız!

Başbakan Davutoğlu, 'Demokratik yolla seçilmiş yönetim yıkılmaya çalışılıyor' dedi. Pensilvanya'ya mesaj yolladı: ABD'den Gülen'i isteme hakkımız var.
Gülen'i ABD'den istemek hakkımız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
62'nci hükümet Meclis'te güvenoyu aldı, Başbakan Ahmet Davutoğlu birkaç saat sonra AKŞAM Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'ya Konya'daki evinde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte 'Paralel Yapı'ya karşı mücadeleden 2015 hedeflerine her konuda çarpıcı sözler sarf eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözleri:

- Diyanet'i bizzat uhdeme aldım. Bunun sembolik önemi çok büyük.

HAFTADA BİR BAKANLAR KURULU

- Bakanlar Kurulu'nun haftada bir toplanması ikinci önemli yenilik. Üçüncüsü bakanları tek tek ziyaret ederek yerinde brifing alacağım. Genelkurmay Başkanlığı da dahil olmak üzere personeli yakından tanıyacağım.

- AK Parti'nin iç bütünlüğünü korumak gerekiyor. Çünkü hükümetin esas gücünü aldığı yer orası.

DURURSAK GELECEĞİ KAYBEDERİZ

- Paralel Yapı işte bu gücümüzü kırmak istedi. 30 Mart'ta istedikleri şey gerçekleşseydi veya çatı aday cumhurbaşkanı seçilseydi çözüm süreci devam edebilir miydi?
- 30 Mart ve 10 Ağustos'u aşmayı başardık, şimdi 2015 seçimlerine gelirken bayrak değişimi oldu. Ben bu tempoyu düşürürsem üçüncü engeli aşmakta zorluk çerekiz. Duraklarsak Türkiye'nin geleceğini, önümüzdeki dört yılını kaybedebiliriz.

'DURUM 2 AY ÖNCEKİNDEN FARKLI'

- Gülen'le ilgili durum iki-üç ay önceki gibi değil. Son operasyonlarla, başka yollarla elde edilen belge ve bilgilerle oluşan bir süreç var. Dolayısıyla hukuki süreçle bağlantılı olarak gereken her türlü adım atılır.
- Hukuk dışına çıkarak gerçekleştirilen dinlemelerle demokratik yolla seçilmiş yönetimi meşru olmayan araçlarla planlı şekilde yıkmaya yönelik çabalar söz konusu. Bunun Pensilvanya'da oturan bir kişiyle ilgisi varsa, bu tür faaliyetlerin sona erdirilmesi yönünde taleplerde bulunma hakkımız var.

'İstikrarın verdiği güven hissi var'

- Seçimden sonra piyasalarda 2015'te de istikrarın devam edeceği beklentisi oluşuyor. Bizi uzun vadeli görüyorlar.
- İstikrar tamamen siyasi ahlakla ilgilidir ve bunun verdiği bir güven hissi var. Etrafta ateş çemberi varken Türkiye nasıl istikrarlı kalabiliyor, AK Parti'nin farkı bu. İstikrar petrolden önemli.

'Çözüm sürecinde 2015'in final yılı olmasını istiyoruz'

- Gezi ve 17-25 Aralık'tan sonra görüldü ki, AK Parti'nin zemini çok sağlam. Yol almamız artık daha kolay. Ne diyorsak yapabilecek güçte olduğumuzu gösterdik.
- Çözüm süreciyle ilgili yaptığımız son toplantıda yol haritası üzerinde çalıştık. Birkaç toplantı daha olacak. Bazı şeyler erken söylenince şeytanları uyandırır. Biz 2015'in final yılı olmasını istiyoruz. Bir takvimlendirme mutlaka olacak.
Vehaber Menu