ABD ateşle oynuyor!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ABD'nin IŞİD ile mücadele stratejisi için, 'ABD bölgede ateşle oynamakta dedi.
ABD ateşle oynuyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
IŞİD’le mücadele bahanesiyle Suriye’ye saldıramayacağını bilmeli' dedi. Laricani, 'ABD bölgedeki ülkelere saldırırsa, kimse burayı kontrol edemeyecektir. Fitilin ucu yakılmış olacaktır' diye de ekledi.

İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şamhani de, 'Suriye'nin egemenlik haklarını ihlâl' anlamına geldiğini savundu. Şamhani, 'Washington, Suriye’de meşru rejimi devirmeye çalışma amacıyla teröristleri silahlandırma ve destekleme konusunda oynadığı büyük rolün üzerini örtmeye çalışıyor' dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marziye Efhem perşembe günü yaptığı açıklamalarda, Washington'ın kurmaya çalıştığı koalisyonun 'samimiyetinden şüphe duyduklarını' belirtmişti. Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de ABD’yi, Suriye’deki radikal grupları desteklemekle ve IŞİD’in Irak ile Suriye’de yarattığı tehdidi ciddiye almamakla suçlamıştı.

Rusya ve Suriye yönetimleri de ABD’nin Suriye topraklarında tek taraflı hava saldırıları düzenlemesinin 'uluslararası hukukun ihlâli, ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygısızlık' olacağını söylemişti.

ABD Başkanı Barack Obama, 11 Eylül'de açıkladığı dört aşamalı IŞİD ile mücadele stratejisinde, Irak'ın yanı sıra Suriye'de de örgüte yönelik hava saldırıları düzenlenmesine yeşil ışık yakmıştı. Obama, 'Hem Suriye hem de Irak’ta IŞİD’e karşı harekete geçmekten tereddüt etmeyeceğim' demişti.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü