Bizi mağdur edenler adil yargılansın!

Başbuğ '3 yıl önce benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu, ben de bugün suç duyurularında bulundum” dedi.
Bizi mağdur edenler adil yargılansın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ında ‘Orduya Kumpas’ iddialarına ilişkin soruşturmada ifade verdikten sonra adliyede basına yaptığı açıklamada “3 yıl benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu, ben de bugün suç duyurusunda bulundum” dedi.

Başbuğ, “Ben bugün bu özellikle Genelkurmay Başkanlığı dönemimde yaşadığımız olaylara ilişkin olarak tespitlerimi ilgili makamlara iletmek üzere buraya geldim. 3 yıl önce benim hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştu. Bugün de ben suç duyurularında bulundum. Allah büyüktür” dedi. İHA'nın haberine göre TSK mensuplarının cezaevinde yılarca haksız yere tutulduğunu savunan Başbuğ, “Buna rağmen hiçbir zaman ne nefret duygularıyla ne intikam duyguları peşindeyiz, ne de kişisel kin duyuyoruz dedik. Bizim tek isteğimiz var adalet. TSK’nın karşı yapılan asılsız iddialar, iftiralar. Kimler tarafından planlanmıştır, kimler tarafından uygulanmıştır bu ortaya çıkarılmalı ve bu kişiler adil şekilde yargılanmalı. Biz bu konuların takipçisi olacağımızı ifade ettik. Buraya gelmemin ana nedeni de budur” diye konuştu.

‘BİZİ MAĞDUR EDENLER ADİL YARGILANSIN İSTİYORUM’

Adliyede HSYK Başmüfettişi’ne de bazı beyanlarda bulunduğunu aktaran Başbuğ “TSK personeline karşı yürütülen iftiralar yaşatılan mağduriyetlerin arkasında gerek planlayıcısı, gerek uygulayıcısı olarak kimlerin olduğunun yargı tarafından ortaya çıkartılması ve suç unsuru örülen konuların mahkemelere iletilmesi. Bu kişilerin adil şekilde yargılanmasını itiyorum” şeklinde konuştu.

30 SAYFALIK ŞİKAYET DİLEKÇESİ
İlker Başbuğ’un sadece kendisinin yargılandığı Ergenekon davasındaki usulsüzlükleri değil askerlere yönelik açılan ’Askeri Casusluk’, ’Poyrazköy’ ve ’Balyoz’ gibi davalardaki sorunları da anlattığı belirtildi. Başbuğ’un müşteki sıfatıyla verdiği sözlü ifadesinin ardından 30 sayfalık şikayet dilekçesini de savcılığa sundu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMIŞTI
İlker Başbuğ Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin ’hak ihlali’ tespit etmesinin ardından tahliye edilmişti. Yargıtay aşamasında olan Ergenekon davasında ise henüz bir karar verilmedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü