Atatürk diktatör olmak isteseydi...

Denizli Barosu'nun davetlisi olarak kente gelen TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, dün akşam EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde avukatlarla söyleşiye katıldı.
Atatürk diktatör olmak isteseydi...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu söyleşide Atatürk'e diktatör diyenleri eleştiren Feyzioğlu, 'Atatürk diktatör olmak isteseydi, yeni yetişen nesillerin fikirlerini hür olmasını mı isterdi, tutsak olmasını mı isterdi diye sormuyorlar. Fikrini özgürleştirdiğin bir insan neyi hedefler. Kaçınılmaz olarak demokrasiyi hedefler. Kaçınılmaz olarak diktatörlüğün de karşısında durur. Bu sebeple bütün diktatörler, eğitim yoluyla fikirleri tutsak ederler. Bu sebeple bütün diktatörler, hurafelerle genç nesillerin beyinlerini yeni baştan örgütlemek, yeni tabirle formatlamak isterler. Bunun için eğitim sistemini alırlar; çocukların bilimle, fenle, sanatla yetişmesi yerine hurafelerle yetişmesini sağlarlar. Diktatörlüğü hedefleyenler daima eğitim sistemini hedef alırlar' dedi.

Ülkenin karşısındaki en büyük tehlikenin yargının bağımsızlığını yitirmesi ya da basının boyunduruk altına girmesi olmadığını ifade eden Feyzioğlu, 'Bunların hepsinin çözümünü buluruz. Bir kısmını üç günde, bir kısmını da üç ayda çözeriz. Ama zihinlerin şekillendirilmesi bize en az üç nesle mal olur. Ama insan öyle bir varlıktır ki hiçbir şekillendirme sonsuza kadar gitmiyor. Kaybetmeye vaktimiz yok, haliminiz yok. Benim karşımızda gördüğüm en büyük tehlike, endişe kaynağı nesillerin zihinlerinin tutsak edilmeye başlanması. Buna bağlı olarak toplumun en temel konularda bile düşünmeden birbirine kırdırılma aşamasına getirilmesidir. Biraz daha çok çalışmamız lazım' diye konuştu.
Vehaber Menu