Gezi amirine 6 yıl hapis istemi!

İran'da yayın yapan Merdom-i İmruz gazetesinin, yayınında Fransız dergisi Charlie Hebdo'yla ilgili öğelere yer verdiği gerekçesiyle kapatıldığı bildirildi.
Gezi amirine 6 yıl hapis istemi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Haziran direnişi sırasında İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Ramazan Emekli hakkında hapis cezası isteniyor.



Taksim Gezi Parkı’nda 2013 Haziran ayındaki direniş sırasında, parka çadır kuran eylemcilerin çadırlarının yakılması ile ilgili dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında, “Yangın çıkarmaya azmettirmek” ve “Görevi kötüye kullanmak” suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Taksim Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında bazı ağaçların sökülmesini protesto eden bir grubun Gezi Parkı’nı işgal ederek çadır kurdukları belirtildi. Göstericilerin tahliyesi ve birçoğu turuncu renkli küçük boy kamp çadırının kaldırılması için genel denetim ve koordinasyon sorumlusunun İstanbul il Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli olduğu kaydedildi.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR’
İddianamede, şüpheli Ramazan Yürekli’nin Gezi Parkı’nda eylemcilerin çadırlarını toplayan zabıta komiseri M.S.’ye, “Çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin” talimatı verdiği öne sürüldü. “Şüpheli Ramazan Emekli’nin talimatı ile zabıta amir vekili A.T., zabıta komiserleri H.A., M.S., zabıta memuru Ş.A. ve sözleşmeli zabıta memurları O.Ç., H.Y. ve M.Y.’nin de zabıta yönetmeliğine aykırı bir şekilde görevlerini kötüye kullanarak, sahipleri tespit edilemeyen terk edilmiş bir kısım kamp çadırını ateşe verip, bir kısmını da yanan çadırların üzerine atarak yangın çıkardıkları” ifadeleri kullanıldı.

Bu şekilde çevrede korku, kaygı ve paniğe neden olunduğu belirtilen iddianamede, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı şüpheli Emekli’nin yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullandığı, Gezi Parkı’ndaki çadırların yakılmasını azmettirdiği öne sürüldü.


Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü