O bombalar bizim değil!

KCK yönetimi önceki gün İstanbul’da 7 ayrı yere yerleştirilen bombaların kendilerine ait olmadığını açıkladı. Eylemi YDG-H üstlenmişti.
O bombalar bizim değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ortaya çıkan gerilim ve olaylardan en fazla da devlet güçlerinin sorumlu olduğu iddia edildi. Açıklamada, yaşananların AK Partihükümetinin sürece ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sunduğu müzakere taslağına yaklaşımı konusunda ciddi kuşkular ortaya çıkardığı kaydedildi.


'EYLEMLER HAREKETİMİZ VE GENÇLİĞE AİT DEĞİLDİR'

Cizre’de gerilimin arttığı günlerde, İstanbul’da YDG-H adına bombaların patlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Hareketimizin ve gençliğin ne böyle bir kararı vardır, ne de bu eylemler Hareketimize aittir. Aynı günlerdeHakkari’de polislerin bazı yerlere bombalar koyması ve bunun açığa çıkarılması gerçeği vardır. Polislerin tutuklanmış olması, bu tür eylemlerin bu dönemde olabileceğini bir daha ortaya koymuştur” denildi.

“Apo'nun çabalarına destek verme sadece Hareketimizin değil, tüm demokratik güçlerin de sorumluluklarındandır. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü konusunda birinci derecede rol oynayacak güçler her zaman demokratik güçler ve demokratik kamuoyudur.”

EYLEMLERİ YDG-H ÜSTLENMİŞTİ

Önceki gün İstanbul'da, kentin çeşitli noktalarına bombalar yerleştirilmişti. Eylemi YDG-H twitter hesabından üstlenmiş ve bombaların nerelere konulduğunu sıralamıştı.

YDG-H İstanbul birimi adına Twitter’da açılan hesap üzerinden, bombalı eylemlerin “Cizre de yapılan katliamlara karşı” gerçekleştirildiği belirtilmişti.