Bilim adamları erkekler için tehlikeli pozisyonu belirledi!

Brezilyalı bilim insanları, en güvenli seks pozisyonun erkeğin üstteyken, en tehlikeli pozisyonun ise kadının üstteyken olduğunu açıkladı.
Bilim adamları erkekler için tehlikeli pozisyonu belirledi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Telegraph'ta yer alan habere göre, doktorlar ve bilim insanları, hastanelere 13 yıl içinde penis fraktürü (penis kırılması) şikayetiyle gelen hastaları inceledi. Bilim insanları, seks esnasında yaşanan penis kırılma vakalarının çoğunun kadının üstte olduğu pozisyonlarda meydana geldiğini belirtti. Buna göre, kadının üstte olduğu pozisyonda vücut ağırlığının tamamı penisin üzerinde oluyor ve kadın, "yanlış penetrasyonda" ilişkiyi kesemeyebiliyor. Bu durumda penis zarar görürken, erkek üstteyken penetrasyonu daha kolay kontrol edebiliyor ve ters bir durumda ilişkiyi durdurabiliyor. Kazaların yüzde 29'u kadının elleri ve ayakları üzerinde olduğu pozisyonda yaşanıyor, erkeğin üstte olduğu pozisyonda ise bu oran yüzde 21 olarak karşımıza çıkıyor.

"Ülkemizde her yıl yüzlerce erkeğin penisi kırılıyor" diyen CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe, penis kırığının neden olduğunu ve nasıl tedavi edildiğini anlattı.

Penis kırılması sert haldeyken oluyor

"Penis kırılması penisin sert haldeyken oluyor, normal durumunda kırılma olması beklenmiyor" diyen Keçe, penis kırılmasının nedenlerini açıkladı:

"Penis ucundan taze kan gelmesi, idrar yapamama, idrar yaparken yanma, ileri derecede şişme, ağrı, acı veya morarmayla gelişen renk değişikliğiyle seyreden penis kırılması, yırtılmalar ve tahribatlar sonucu gelişebiliyor. Penis kırılması genellikle cinsel ilişki sırasında kadının erkeğin üzerindeyken kontrolünü yitirip ani olarak hareket etmesiyle, penisin vajinadan çıkıp kadının kalçasına çarpmasıyla, zorlamalı cinsel ilişki veya anal ilişkiyle, değişik cinsel pozisyonların denenmesiyle, penisin sert haldeyken yatakta aniden dönülmesiyle, mastürbasyon esnasında penisin anormal bir şekilde bükülmesiyle, sertleşmeyi sonlandırmak için penisin bükülmesiyle görülebiliyor.

Penis kırığı tedavisi

Dr. Cem Keçe, penis kırılmasının tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:

"Penis kırılmasında ilk önce penise bandaj uygulanması, lokal soğuk pansuman tatbiki yapılmalı, ağrı kesici ve şişlik giderici ilaçlar verilmelidir. Daha sonra tanı konar konmaz cerrahi müdahale yapılmalıdır. Cerrahi tedavi öncesinde, penis içi idrar borusunun yani üretranın kopup kopmadığı, hasar görüp görmediğinin araştırılması gerekiyor. Çünkü penis kırığı ile idrar yolu yaralanmaları arasında doğru bir orantı var. İşeme zorluğu, idrar yolundan kan gelmesi veya hastanın idrar yapamaması durumlarında penis ucundan ilaç verilerek film çekilmesi gerekebiliyor. Ameliyatta yırtılan dokular tamir edilip onarılıyor."

Vehaber Menu