2 penisim var, ergenliğim cehennem gibiydi!

25 yaşındaki bir Reddit kullanıcısının itirafları, internette olay yarattı. Çok nadir görülen bir sendroma sahip olan genç adamın iki penisi var.
2 penisim var, ergenliğim cehennem gibiydi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Daily Mail'de yer alan ve Reddit’teki bir paylaşıma dayandırılan habere göre, bu hayatta bir erkeğin 2 penisi var. Tıpta Diphallia, yani ‘çift penisli’ olarak bilinen bir sendromla doğan adam, 6 milyonda bir görülen bu durumdan mustarip. Kulağa oldukça nadir bir durum gibi gelse de, aslında bu vaka 1609 yılından beri görülen 1000 vakadan yalnızca 1 tanesi.

“KİMLİĞİMİ ASLA AÇIKLAMAYACAĞIM”

İtirafını Reddit’te paylaşan kullanıcı, haklı olarak kimliğini asla açıklamayı düşünmediğini söylüyor. 'Eğer kimliğimi açıklarsam o andan itibaren ben sadece 'çift penisli adam' olacağım ve ben olmaktan çıkacağım” diyor ve ekliyor; “Kasap, bakkaldaki adam herkes benim durumumu bilecek ve hepsi meraklı sorular sorarak, durumu görmek isteyecekler. Böyle düşünürseniz kimliğimi açıklamanın parlak bir fikir olmadığını anlarsınız.'

Genellikle çift cinsiyetli doğan insanların daha yaygın olmasına karşın, çift penisli doğan insanlar oldukça nadir görülen bir durum.

Reddit itirafçısı, annesinin daha önce 2 defa düşük yaptığını ve bu yüzden hamileliği esnasında oğluna cerrahi müdahale yapılmasını kabul etmediğini de açıkladı.

'ERGENLİĞİM CEHENNEM GİBİ GEÇTİ'

1989 yılında doğan genç, ailesinin 'cehennem gibi' geçen ergenlik yıllarında kendisine çok destek olduğunu ve kendisinin bir 'ucube' değil de çok özel bir insan olduğunu sürekli ona anlattıklarını da sözlerine ekledi.

DIPHALLIA NEDİR?

- 6 milyon erkek bebek doğumundan birinde görülen bir durumdur.
- Diphallia'ya genellikle başka doğumsal bozukluklar da eşlik eder.
- Diphallia olan çocuklarda genellikle spina bfida denilen ve nadir görülen, omurganın kapanmaması anlamına gelen hastalık riski de diğer bebeklere oranla daha yüksektir.
- Dünyada Diphallia dünyada ilk kez 1609 yılında doktor Johannes Jacob Wecker tarafından saptandı. Dr. Wecker, bu vakanın İtalya'nın Bologna kentinde görüldüğünü söyledi.