Gelip senin kafanı da keseceğiz!

IŞİD bu kez hem Ürdün'ü hem de ABD Başkanı Obama'yı tehdit etti. Yayınladığı son videoda bir militan Obama'ya 'Beyaz Saray'a gelip senin de kafanı keseceğiz' derken, Ürdün'e de 24 saat süre tanıdı.
Gelip senin kafanı da keseceğiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD’in son videosunda Gündem ABD ve Ürdün oldu. Bir Ürdün askerinin boynuna dayadığı bıçakla tehditler savuran IŞİD militanı Ürdün’e 24 saat süre verdi. Eğer Ürdün bu süre içinde ellerinde bulunan Iraklı kadın militanı teslim etmezse pilotu IŞİD infaz edecek. Söz konusu videoda ABD Başkanı Obama’ya da tehditler savuran IŞİD militanı “Amerika’ya da geleceğiz. Obama Beyaz Saray’da senin kafanı da keseceğiz” dedi.

"SADECE 24 SAATİM KALDI"

IŞİD yayınladığı başka bir videoda  talepleri karşılanmazsa elindeki Japon ve Ürdünlü rehineleri 24 saat içinde öldüreceği tehdidinde bulundu. Videoda duyulan sesin, IŞİD'in elindeki Japon gazeteci Kenji Goto'ya ait olduğu belirtiliyor.

IŞİD, Goto ve Ürdünlü pilot karşılığında, Ürdün'de tutuklu bulunan Iraklı bir kadının serbest bırakılmasını istiyor.  Videoda Jogo şu ifadeleri kullanıyor

“Bu benim son mesajım. Bana, benim özgürlüğüm önünde engel oluşturanın yalnıza Ürdün hükümeti olduğu söylendi. Japon hükümeti tüm siyasi baskısını Ürdün hükümetine uygulasın. Çok az zaman kaldı. Sajida'yla ben değişeceğim. Bunda anlaması zor ne var? O 10 yıldır mahkum ve ben yalnızca birkaç aydır mahkumum. Ürdün hükümetinin değişimi daha fazla geciktirmesi, onların pilotlarının ve daha sonra benim ölümünden sorumlu olması anlamına geliyor. Yaşamak için yalnızca 24 saatim kaldı. Pilotun daha da az. Lütfen bizi ölüme terk etmeyin.”

Vehaber Menu