IŞİD'lilerin cesetlerine yaklaşmayın!

Samed Muhammed, cephede bırakılan ve gömülmeyen IŞİD’li cesetlerin çevreye ve özellikle cephedeki peşmergelere zarar verebileceğini söyledi.
IŞİD'lilerin cesetlerine yaklaşmayın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Samed Muhammed “Cesetlerin taşıdığı mikroplar, özellikle yağmurlu havalarda çevreye yayılabilir. Ayrıca mikroplar, leşleri yiyen havanlara da bulaşabilir.” dedi
 
Rûdaw’a konuşan Avyar Çevre Derneği Başkanı Aso Şıkak ise, cesetlerini çevreye verdiği zararları araştırmaya başladıklarını belirtti.
 
IŞİD mensupları, 2014 Haziran ayından beri Ninova vilayetinin merkezi Musul dahil Diyala, Enbar ve Selahaddin vilayetlerinin yanısıra Kerkük’ün bir çok ilçe ve köylerini işgal altında tutuyor.
 
Son 8 ayda koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırılarının desteğiyle örgütün ilerlemesini durduran ve Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir bölümünden çıkartan Peşmerge Güçleri’nin operasyonları devam ediyor.
 
Peşmerge Bakanı Vekili Enver Hacı Osman, geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri Kerkük’ün güney cephesinde yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilen 200 dolayında IŞİD’linin cesedinin ellerinde olduğunu belirtmişti.