Penguenlere kazak ördü!

2013'te bir tanker kazası sonucu bölgeye sızan petrolün, penguenlerin tüylerine yapışarak onları soğuk sulara karşı korumasız hale getirmesi üzerine, üşütüp hasta olmalarını engellemek için koruyucu kazaklar tasarlanmış.
Penguenlere kazak ördü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yaptığı işle tüm cinsiyetçi önyargıları da yıkan 109 yaşındaki Avustralya'nın en yaşlı erkeği Alfred Date günlerini sadece işlevsel olmayan, aynı zamanda birbirlerinden de hoş görünen şirin mi şirin kazakları örerek geçiriyor.

Kazak örme teklifi Alfie’ye 2013 yılında Phillip Adası’ndaki penguenleri korumak için kurulan vakıftan gelmiş. Vakıf yetkilileri, o dönemde bir tanker kazası sonucu bölgeye sızan petrolün penguenlerin özel tüylerine yapışarak onları soğuk sulara karşı korumasız hale getirmesi üzerine, üşütüp hasta olmalarını engellemek için koruyucu kazaklar tasarlamış. Nitekim daha önce 2001’de benzer bir durum meydana geldiğinde, tüylerine petrol yapışan 438 penguenin yüzde 96’si buna benzer kazaklar sayesinde iyileşebilmiş.

Talep dönmüş dolaşmış, 80 yıllık örücülüğüyle ün salan Alfie’yi bulmuş. 20 torun ve yedi torun çocuğuna sahip olduğu için küçük boyda elbise dikmek konusunda bir hayli ustalaşan Alfie dede hemen işe koyulmuş. Tabii üniforma gibi tek türde kazaklar yapmak yerine, Alfie belki de genç kalan ruhunu yansıtan rengârenk, yaratıcı, eğlenceli ve muzip kazaklar örmüş. 

Yapılan bağışlar sayesinde de projenin maliyeti çıkarılarak, adadaki 32 bin penguenden petrole maruz kalanlar koruyucu yeleklerine kavuşmuş.

Alfie ise bu keza başka bir proje için kolları sıvamış: Prematüre bebekler için bereler!

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü