Binlerce kadın Özgecan için yürüdü!

Tarsus'ta binlerce kadın katledilen Özgecan Aslan için yürüdü.
Binlerce kadın Özgecan için yürüdü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Özgecan Aslan için Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, Halk Eğitim Merkezi önünden Yarenlik Alanı’na yürüdü. Yaklaşık iki bin kişinin yürüdüğü eyleme kadın katılımı oldukça fazlaydı. Kadınların öncülüğünde yapılan eylemde “Özgecan Aslan’ın katillerinden hesap sorulsun” pankartı arkasında yüründü. Yarenlik Alanı’nda basın açıklaması yapıldı.

'KATİLLERİ MAHKEMEDE AKLAYANLAR ASIL KATİLLERDİR'

Sendika.org'da yer alan habere göre; Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Evine gitmek için bindiği dolmuştan üniversiteli kadın arkadaşımız inememiş, katledilmiştir. Her gün 5 kadının katledildiği ülkemizde 2014 yılının ilk 11 ayında 270 kadın katledilmiştir. 2014 Kasım ayında 15 kadın öldürülmüştür. Mersin’de ise son dönemde giderek artmaya başlayan kadın cinayetlerine baktığımızda 3 Kasım’da 2 yıl önce ayrıldığı eski eşi tarafından kurşunlanan Hatice Uysal, 10 Aralık’ta eski eşi tarafından öldürülen Yasemin Çetiner ve daha sonra 13 Ocak’ta evinde öldürülen Nurcan Bıyıklı’yı görüyoruz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu cinayetlerin sorumlusu kadınların kahkahasından korkan, ‘kadın erkek eşit değildir’ diyen, kadın cinayetlerinin hızla artmasına sebep olan zihniyettir. Tacizcileri, tecavüzcüleri, kadın katillerini mahkemede ‘ak’layanlar Özgecan’ın asıl katilleridir.

Dün gibi hatırlıyoruz, Münevver Karabulut katledildiğinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ‘kızını yalnız bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya’ demişti. Şimdi de Özgecan’ın bir kader kurbanı olduğunu söyleyeceksiniz her yerde, fıtratında var diyeceksiniz, sizin peşinizden erkek egemen yargı devreye girecek, sizin kadın düşmanlığınıza dayanarak katillere haksız tahrik indirimi uygulamaya kalkışacak. Böylece tüm kadınlar susacak, size ve sizin kan kokan iktidarınıza itaat edecek zannediyorsunuz değil mi? Ana yanılıyorsunuz. Özge’yi canımızı aldınız! Asıl şimdi siz korkun kadınların öfkesinden!”

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi devam etti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü