Tecavüzden kurtulmak için toplu halde intihar ettiler!

Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknaz Uca, Şengal bölgesinde IŞİD üyelerinin tecavüzünden kurtulmak için Ezidi kadınların toplu halde dağdan atladığını açıkladı.
Tecavüzden kurtulmak için toplu halde intihar ettiler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Zorla alıkonulan kadınlar için mücadele platformu için düzenlenen toplantıya katılan  Uca, kan donduran açıklamalarda bulundu. Bir babanın çocuklarını öldürdükten sonra intihar ettiğini de belirten Feleknaz Uca sözlerine şöyle devam etti;

"IŞİD’in uyguladığı vahşet, yaptığı tecavüzlerden korunmak  için  kadınlar dağın tepesinde el ele tutuşup birlikte atlayarak yaşamlarına son vermişler. Yine bir baba evlerinin etrafı IŞİD’liler tarafından sarılınca, kızları IŞİD’in eline geçmesin diye önce iki kızını öldürmüş ardından da silahı ile kendini öldürmüş. Yine akrabaları Avrupa’da yaşayan Hayat adlı 16 yaşındaki genç bir kız, evlerinin IŞİD tarafından sarıldığını görünce Avrupa’daki yakınlarına elindeki silah ile yaşamına son vereceğini söylemiş ve yakınları ile telefon ile görüşürken, tabanca ile  canına kıymış ve bu olay yakınları tarafından telefonla duyulmuştur. Kaçırılan Kürt, Ezidi, Türkmen, Arap kadınlar pazarlarda satılmış, bir kadına bir günde 20 nikah kıydırılmıştır."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü