Tecavüze uğradı, herkes izledi!

Paris'in güneydoğu banliyölerinden Melun'dan Paris istikametine akşam bindiği bir trende, yolcuların gözü önünde tecavüze uğrayan adı açıklamayan 22 yaşındaki kız öğrenci iki hafta sonra sessizliğini bozdu.
Tecavüze uğradı, herkes izledi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fransız basınına konuşan genç kız, 4 Şubat gecesi yaşadığı tecavüz  sırasında hiçbir yolcunun en ufak bir reaksiyon bile göstermediğini, Melun  garında tecavüzcünün de herkesle beraber trenden inerek uzaklaştığını söyledi. 
 
Olayın ardından trenden indiğini ve kendisine tecavüz eden kişi  tarafından bir müddet takip edildiğini anlatan genç kız, koşar adımlarla  ailesinin evine sığındığını belirtti. 
 
Olayın etkisiyle şok geçiren genç kız, "Sadece izlediler, kimse yardım  etmedi. Trendeki yardım butonunu bile çekmediler" ifadelerini kullandı. 
 
Olayın zanlısı ise tren garındaki kameralar sayesinde yakalandı ve  mahkemeye sevk edildi. 
 
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fransa'da faaliyet gösteren  Tecavüze Karşı Feminist Kollektifi Başkanı Emmanuelle Piet, "İnsanlar  etraflarındaki tecavüzlere ve tacizlere karşı duyarsız" dedi. 
 
 Bu olaya benzer bir olayın geçen yıl Lille'de de yaşandığına dikkati  çeken Piet, metroda genç bir kadının yolcuların gözü önünde tecavüze uğradığını  ve savcılığın olaya seyirci kalan yolcular hakkında soruşturma başlattığını  anlattı. 
 
Fransa Ceza Hukuku'na göre, tecavüzü görmezden gelen yolcuların da  suça pasif şekilde ortak olduğuna dikkati çeken Piet, böyle bir durumda metro ve  trenlerdeki acil durum butonlarının çekilebileceğini hatırlattı. 
 
 Fransa'da her yıl 86 bin kadın kurban 
 
  Resmi rakamlara göre, Fransa'da her 10 kadından 1'i tecavüze ya da  cinsel tacize uğruyor. 
 
    Her yıl, 18-75 yaş arası 86 bin kadın bu tip olaylara maruz kalıyor.  Ancak kurbanlardan sadece yüzde 13'ü durumu polise bildirirken, şikayetlerin de  sadece yüzde 1'i mahkumiyetle sonuçlanıyor. 
 
  Tecavüz vakalarında yıllara oranla artış ya da azalma olmadığına  dikkati çeken Piet, Tecavüze Karşı Feminist Kollektifi'nin kurulduğu 1985 yılında  da rakamların aşağı yukarı aynı olduğunu kaydetti. 
 
 Tehlike anında yardım etmeyene 5 yıla kadar hapis 
 
Fransız kamuoyunda şok etkisi yaratan olayın bir benzeri geçen yıl da  yaşanmıştı. Geçen yıl nisan ayında Lille kentinde de 29 yaşında genç bir kadın  metroda yolcuların gözü önünde tecavüze uğramış ve savcılık duruma tepkisiz kalan  yolcuların tek tek kimlik tespitinin yapılması için soruşturma başlatmıştı. 
 
   Lille Savcısı Frederic Fevre, o dönem, yolcuların kimliklerinin tespit  edilmesi halinde, tehlike altındaki birine göz göre göre yardım etmedikleri için  haklarında 5 yıl hapis ve 75 bin avroya kadar para cezası istemiyle dava  açılabileceğini söylemişti. 
 
 Ancak yetersiz kamera kayıtları nedeniyle yolcuların eşgalleri tespit  edilememiş ve soruşturma ağustosta durdurulmuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü