Akasya Asıltürkmen tecavüzü meşrulaştırdı!

#sendeanlat hashtaginde yaşadığı tecavüz olayını anlatan Akasya Asıltürkmen tecavüzü kınarken diğer yandan hayvanların uğradığı tecavüzü meşrulaştırdı.
Akasya Asıltürkmen tecavüzü meşrulaştırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Dünyada her yıl milyonlarca hayvan süt ve yan ürünlerinin üretilmesinde insanların tecavüzüne maruz kalıyor. Suni döllenme adı altında hayvanlara tecavüz ediliyor. Bu durumdan habersiz olan Akasya Asıltürkmen tecavüz olayını kınarken hayvanlara yapılan tecavüzü meşrulaştırdı.  Başına gelen tecavüz olayını anlatırken adli tıp kurumunda yaşadıklarını "inek gibi damgalıyorlar kolumuzu" sözleriyle anlatan  Asıltürkmen, hayvanlara yapılan tecavüzden habersizdi.

Sosyal medyada hayvan özgürlükçüsü kadınlar Akasya Asıltürkmen'e tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları;

 

''"inek gibi damgaliyolar kolumuzu" mu? O asagi gordugun inek de bir kadin. Suni dollenmeyle tecavuze ugrayan, cocuklari emziremeden oldurulen, cigliklarina aldirmadan mezbahalarda oldurulen bi kadin hem de. Sen simdi inekten ustun mu saniyosun kendini? Komik.'' Bu olayların üzerine cinsiyetçiliği ve türcülüğü bırakamayan kadınlar yorumsuz...Laflarımızı seçerken daha dikkatli olmak zorundayız .

 

Aynı haksızlık, aynı zulüm. O damgalanan inek, benzer bir haksızlığı betimlemek için pekiştirme sıfatı olarak kullanılamaz. Bir zihnin türcü olduğunu belli etmek adına tek bir söz yeterlidir.