Google haksız kazanç mı sağlıyor!

Yandex, Google hakkında haksız avantaj sağlayarak rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Ayrıca Google'ın bir çok adsense reklam kullanıcısının paralarını ödemediği de şikayetler arasında.
Google haksız kazanç mı sağlıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

 Google, bilgisayar üreticileri Android yazılımlarda "Google Play" uygulamasını önceden kurmak istediklerinde "Google'ı önceden saptanmış arama motoru olarak ayarlamalarında ısrar ediyor". Yandex, bu durumun rakibine haksız avantaj sağladığını belirtti. Geçmişte Microsoft ve çok sayıda şirket Avrupa Komisyonu'na Android'i şikayet etmiş, söz konusu yazılım sistemini "Google'ın truva atı gibi hareket etmekle" suçlamıştı.

Google reklam paralarının üzerine mi yatıyor?

Adsense reklamlara başvuran bir çok yayıncı da ücretlerini alamamaktan şikayetçi. Şikayetler arasında belli bir ödeme eşiğine ulaşan yayıncıların herhangi bir kuralı ihlal ettiği söylenerek reklam yayınlarının kesilmesi ve paranın ödenmemesi alıyor.

Google tarafından dolandırıldığı hissine kapılan yayıncılar

Google ihlal edilen kural hakkında yeterince açıklama yapmıyor bu durumda ödemesi yapılmayan yayıncıların dolandırıldığı hissine kapılmasına neden oluyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Geçen yıl Avrupa Birliği (AB) Rekabet Kurumu, Google'dan "uygun" bir yanıt almadığı takdirde iddialarla ilgili "muhtemelen" resmi bir soruşturma açacağını söylemişti.

AB Rekabet Kurumu ayrıca Google'ın arama ve reklam sektöründe rekabet kurallarını ihlal edip etmediğine dair ayrı bir soruşturma yürütüyor.

Yandex, geçen Kasım'dan bu yana Prestigio, Fly ve Explay adlı şirketlerin kendisiyle iletişime geçerek, "Google'ın kısıtlamaları nedeniyle artık Yandex uygulamalarını Android yazılımlı ürünlere yükleyemediklerini" söylediklerini ileri sürdü.

Bu kısıtlamalara "ya hepsi ya hiçbiri" uygulamasının da getirildiği öne sürüldü. Buna göre Google'ın tüm mobil hizmet uygulamalarının önceden kurulmasına izin verdiği, aksi takdirde hiçbirinin önceden ürüne kurulamayacağı şartını getirdiği belirtildi.

Yandex bu kısıtlamalar nedeniyle Android sistemli ürünlerde kendi hizmetlerinin önceden kurulumuna imkan kalmadığını ileri sürdü.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü