Savcı yine müebbet istedi: O tekmeler öldürme maksatlı!

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek katledilmesine ilişkin davada bir numaralı sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın 'yaralama suretiyle adam ölüme sebebiyet verme' suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezası verilmesine itiraz eden savcı, 19 yaşındaki öğrenciye atılan tekme
Savcı yine müebbet istedi: O tekmeler öldürme maksatlı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Savcı Mehmet Kalkan, davanın karar duruşmasında verdiği mütalaadaki gibi, olay yerine ilişkin görüntülerde darp sırasında Korkmaz’ın kafasına ve vücuduna üç tekme atarak son darbeleri verdiği görülen Saldoğan için “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talep etti.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre gerekçeli kararın çıkmasının ardından gerekçeli itirazını sunan Kalkan, Saldoğan'ın ilk yaralama eyleminden sonra, kendisine küfrettiği iddiasıyla Korkmaz'ı tekmelediğini vurgulayarak, bunun "cinayet kastı" taşıdığını savundu.


‘YARALAMA KASTINI AŞIYOR’


Kalkan’ın sunduğu gerekçeli itirazına göre, Saldoğan’a Türk Ceza Kanunu’nun 87/4 maddesi gereği verilen “nitelikli yaralama” suçundan değil, 81’nci maddesinde belirtilen "kasten öldürme" suçuyla müebbet hapis cezasına çarptırılması gerekiyor. İtirazda ise şu ifadelere verildi: “Sanık polis Mevlüt Saldoğan'ın; diğer sanıklarla birlikte maktule karşı yaralamaya yönelik saldırıdan belli bir zaman dilimi sonrası bu kez maktulden geldiğini iddia ettiği hakaret sonrasında yenilenen bir kasıtla maktulün kafa bölgesine üç kez tekmeyle vurması eyleminin yaralama kastını aşıp adam öldürmeye yönelik olarak değerlendirilmesi gerekiyor.”

Kararın ardından Saldoğan’ın avukatları da cezaya beraat talebiyle itirazda bulunmuştu. Savcı Kalkan’ın yanı sıra, karara bir itiraz da Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinden gelmişti.

Saldoğan ile beraber polis Yalçın Akbulut da 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış, polislere yataklık eden fırıncılara ise altı sene hapis cezası verilmişti. Olaya karışan diğer iki polis ise beraat etmişti. Karar kamuoyunda büyük bir infial yaratmıştı.