Google'dan muhafazakar hamle!

Google, sahibi olduğu Blogger platformunda yayınlanan çıplaklık içeren içeriklere neşteri vurdu.
Google'dan muhafazakar hamle!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

23 Mart'tan itibaren Google, sahibi olduğu Blogger platformunda çıplak içeriklere kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Çıplaklık ve cinsel yönden açıklık sergileyen içeriklere sahip herkese açık blog'lar, önümüzdeki aydan itibaren özel blog'lara dönüştürülecekler.

"Özel" olarak değiştirilen blog'ların içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak, ancak özel içeriğe sadece içeriğin sahibi, blog'un yöneticisi ve blog sahibinin paylaşımda bulunduğu kişiler, blog'u görüntüleyebilecekler. 23 Mart'tan sonra açılan blog'lar, çıplak içerik sunmaları halinde Google tarafından kaldırılabilecek.

Google'ın blog gönderisine göre "önemli ölçüde faydası olacağı düşünülen" örneğin sanatsal, eğitim amaçlı, belgesel veya bilimsel içeriklerde çıplaklığa izin verilmeye devam edilecek. Bununla birlikte Google, çocuklarla ilgili istismara karşı "sıfır tolerans" ilkesini uygulayacağını vurguluyor.

Blogger bugün nasıl çalışıyor?

Blogger, şu an itibariyle "çıplaklık ve cinsel aktivite içeren resim ve videolara" izin veriyor. Ancak bu tür içerikler barındıran blog'ların ayarlardan "yetişkin" olarak işaretlenmiş olması gerekiyor. Bu durumda kullanıcılar, yetişkin içeriğe sahip blog'lara erişmeden önce bir uyarıyla karşılaşıyorlar.

İşte Google'ın açıklamasının tamamı:

"Blogger'daki yetişkinlere uygun içerik politikası

23 Mart 2015 tarihinden itibaren, Blogger'da müstehcen veya çıplaklık içeren resim ve videoları herkese açık olarak paylaşmanız mümkün olmayacak.

Not: İçerik sunulurken somut şekilde kamu yararı gözetiliyorsa, örneğin sanatsal, eğitsel, belgesel veya bilimsel içerikler söz konusu olduğunda çıplaklık içeren öğelere izin vermeye devam edeceğiz.

Mevcut bloglarınızda göreceğiniz değişiklikler

Mevcut blogunuzda müstehcen veya çıplaklık içeren resim ya da videolar yoksa herhangi bir değişiklik fark etmeyeceksiniz.

Mevcut blogunuzda müstehcen veya çıplaklık içeren resim ya da videolar varsa blogunuz 23 Mart 2015 tarihinden sonra özel hale getirilecektir. Hiçbir içerik silinmeyecektir, ancak özel içeriği yalnızca blogun sahibi veya yöneticileri ve blogun sahibinin blogu paylaştığı kişiler görebilecektir.

Mevcut bloglar için güncelleyebileceğiniz ayarlar

Blogunuz 23 Mart 2015'ten önce oluşturulduysa ve yeni politikamızı ihlal eden bir içerik barındırıyorsa, yeni politikanın yürürlüğe girmesinden önce blogunuzu değiştirmek için birkaç seçeneğiniz vardır:

Blogunuzdaki müstehcen veya çıplaklık içeren resim ya da videoları kaldırabilirsiniz
Blogunuzu özel olarak işaretleyebilirsiniz
Blogunuzu tamamen kapatmayı tercih ederseniz blogunuzu dışa aktarabilir (.xml dosyası olarak) veya Google Paket Servisi'ni kullanarak blogunuzdaki metin ve resimleri arşivleyebilirsiniz.

Yeni bloglar üzerindeki etkisi

23 Mart 2015'ten sonra oluşturulan blogların müstehcen ya da çıplaklık barındıran bir içeriğe sahip olması durumunda, söz konusu blogları içerik politikamızda açıklanan şekilde kaldırmayı veya bunlarla ilgili başka bir işlem gerçekleştirmeyi tercih edebiliriz."