Kanserin nedeni uygarlık!

Science Translational Medicine Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, kanserin yayılma nedenlerinden en önemlisi orman eksikliği ve oksijen yetersizliği.
Kanserin nedeni uygarlık!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Boston Üniversitesi'nden Stephen Hatfield, "Ormanlık bölgelerde yaşayanlarda kanser riski çok daha düşük. Yağmur ormanlarının anti-kanser etkisi kanıtlandı. Kanserli hastalara oksijen verdik ve ömürleri uzadı" dedi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, 4 Mart 2015 tarihli makalede, kanser hücrelerinin agresif bir şekilde büyüyerek yayılması oksijen yetersizliğine bağlanıyor. Kuzeydoğu Boston Üniversitesi bilim adamlarından Stephen Hatfield, “Kanser hastalığının yüzlerce sebebi var. Fakat kanserin yayılma sebebi olarak sayılan faktörler içerisinde en önemlisinin oksijen, yani başka bir deyişle çevremizde orman yetersizliği olduğuna inanıyorum. İstatistiki olarak ormanlık bölgelerde yaşayan insanların kansere yakalanma riskinin taş binalar arasında yaşayanlara oranla çok daha düşük olduğu gösterilmiştir. Yağmur ormanlarının anti-kanser etkisi bilimsel olarak ispatlanmıştır. Laboratuvarlarda kanserli hastalara oksijen verdik ve ömürlerinin uzadığını gördük" diyor.