Grup Yorum'dan Kobani açıklaması!

Caner Bozkurt’un, Kobani direnişini 'devrim' olarak nitelendirmediğini söylemesi, sosyal medyada olay yarattı.
Grup Yorum'dan Kobani açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Twitter’da “GrupYorumBoykot” başlığı açıldı. Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan Bozkurt, tepkilerin, "bilinçli olarak belli bir kesimden geldiğini" söyleyerek, “Bu tür tepkiler zaman zaman oluyor. Ciddiye almıyoruz, cevap vermeyi de düşünmüyoruz” dedi.

'KATLİAMI KİM YAPIYOR?'

Yorum üyesinin 7 Mart’taki etkinlikte bir dinleyicisinin sorusuna verdiği yanıtta tartışma yaratan açıklaması şöyle:

“Çetelerin saldırıları başladığı andan itibaren ilk gündemimiz Kobani’deki katliam oldu. Devrim olarak nitelendirmiyoruz. Orada katledilen Kürt halkıdır. Katliamı emperyalizm yapıyor. Buna karşı savaşmak gerekir.

Kobani’de çetelerin saldırısı başladığı andan itibaren tüm yaptığımız konserlerde Kürt halkımızın yaşadığı katliamlara karşı yaptığımız konuşmalarda birinci gündemimiz zaten Kobani’deki katliam oldu.

“Devrim” dersiniz, biz öyle düşünmüyoruz. Ben, kişisel olarak Marksist-Leninist bakış açısına sahip bir devrimci olarak devrim olarak nitelendirmiyorum. Grup Yorum’un da zaten böyle ele alması gerekmez. Orada yaşanan açık bir katliam vardır... Önemli olan şunu görebilmek: Katliamı yapan kim? Hangi biçimde katlediyor ve bunu nasıl çözeceğiz? Katliamı yapan emperyalizm. Nasıl yapıyor, bölgedeki işbirlikçi hükümetlerle. Buna karşı ne yapmak gerekir, illaki savaşmak gerekir, mücadele etmek gerekir. Grup Yorum bir müzik grubudur, bunun üzerine uzun uzun siyasi tezler yazacak değiliz. Dayanışmamızı oradaki halklarla beraber türküler söyleyerek gerçekleştiriyoruz diye cevap vereyim."