Haberlerde gördükleriniz gerçek değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Katar'da katıldığı gençlik konferansında 'Haberlerde gördüğünüzün çoğu, sosyal medyada okuduklarınız, hatta kitaplar gerçek değil' diyerek popülizmi eleştirdi.
Haberlerde gördükleriniz gerçek değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

 ROTA'nın düzenlediği, "Empower" başlıklı gençlik konferansında konuşan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Müslüman dünyasında, yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Sümeyye Erdoğan, şu sözlere yer verdi: "İdealler popüler kültürle değil, kendi inançlarımız ve değerlerimizle olur. Popülaritenin hakimiyeti, insanoğlunun vasıflarını, özelliklerini, zenginlik ve benzersizliğini öldürüyor. Dürüst olmak gerekirse bundan çok bıktım. Bir kitap mağazasına girdiğimde, çok satan diye isimlendirilen kitaplara bakmak bile istemiyorum. Unutmayın ki, popüler olan, dışarıda birinin amaçlarına hizmet eden bir araçtır. Herkes ideallere sahip olamaz. Empatiden yoksun birisi zulüm görenlerin halinden anlayamaz. Hak anlayışına sahip olmayan kişi, hakların ihlalinden rahatsız olamaz."

Sümeyye Erdoğan, hak ihlallerinden rahatsız olunmamasını ve zulüm görenin halinden anlamayan insanlar olmasını ise "Allah ile olan bağın zayıflamasına" bağladı. Sonrasında ise dinleyenleri çevredekilere şüpheci davranmalarını öğütleyen Erdoğan, Dürüst olalım, haberlerde gördüğünüzün çoğu, sosyal medyada okuduklarınız, hatta kitaplar gerçek değil. Bu yüzden, şüpheci olun. Bilgi kanallarınızı çeşitlendirin. Elinizdeki bilginin perde arkasını görmeye çalışın" dedi.

Sümeyye Erdoğan'ın Khalifa Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmanın en hayret verici kısmı ise ana akım medya ile ilgili söyledikleriydi. Batıda medya, yayıncılık gibi sektörlerin ideolojiler, birkaç elit grup ya da kurumun çıkarları tarafından kontrol ettiğini belirten Erdoğan, Batı medyasında paranın sözünün geçtiğini, gelişmekte olan ülkelerde ise bu işin daha profesyonelce yapıldığını söyleyerek, dinleyenlere ana akım medyayı takip etmemelerini öğütledi.


Vehaber Menu