Dersim'de kültür/sanat kursları başladı!

Dersim Gençlik Kültür Merkezi'nde, bağlama, yan flüt, kadın ve çocuk korosu, keman, gitar, erbane, piyano, semah, kırmancki, batari, folklor, tiyatro, şan eğitiminin yanı sıra Dersim'de ilk defa Deyîrbaz (Dengbej) kursu verilecek.
Dersim'de kültür/sanat kursları başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

GKM çalışanı Kemal Karabulut, kurs kayıtlarının 1 Nisan 2015 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, "Atölye çalışmalarımız da, kültürümüzü, tarihimizi, dilimizi ve İnancımızı yeni kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz. Bu anlamda ücretsiz olarak düzenlenen kültür-sanat kurs atölye çalışmalarına kayıt olmak isteyenlerin Gençlik Kültür Merkezi'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

DİHA'nın haberine göre Kırmancki lehçesinde ilk defa Deyîrbaz atölye çalışmasının olacağını belirten Karabulut, "Kürt kültürümüzün taşıyıcı güçlerinden biri de Deyîrbaz'dır. Deyîrbaz, sözlü edebiyatımızın mimarları olarak söz ve müziğin yardımıyla kültürümüzün, inancımızın ve dilimizin unutulmaması ve yaşatılması için Deyîrbaz geleneği ile günümüze taşımışlardır. Deyîrbaz geleneği ile dil, inanç, kimlik, kültür, tarih, ses, bellek, insanlığı insanlığa anlatan çağlar boyu bir sözlü edebiyatı geçmişten günümüze taşımışlardır" dedi.

Dersim kent genelinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Karabulut, Deyîrbaz geleneğinin sürdürülmesi için ilçe ve köylerde de bulunan Deyîrbaz'ları bir araya getirip çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü