TRT Kurdi'de 17 yaşındaki kadına taciz iddiası!

TRT Kurdi'de stajyer olarak çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisinin şikayetiyle bir taciz skandalının ortaya çıktığı iddia edildi. TRT Kurdi yetkilileri henüz bir açıklama yapmadı.
TRT Kurdi'de 17 yaşındaki kadına taciz iddiası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Odatv'nin haberine göre TRT Kurdi taciz skandalıyla çalkalanıyor. İki hafta yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti: 

Kanalda stajyer olarak çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisi M., kanalda çalışan başka bir personel tarafından taciz edildi. TRT Kurdi'nin kurgu odasında kurgu elemanı O.Ö. tarafından taciz edilen M. uğradığı tacizi kanal yönetimine iletti.

M. Kanal Koordinatörünün olayı örtbas etmek istemesi üzerine soluğu karakolda aldı. 18 yaşından küçük olduğu için karakolda avukat eşliğinde ifadesi alınan genç kız, TRT Kurdi'nin kurgu odasında erkek personel tarafından ağzının kapatılmak suretiyle taciz edildiğini, durumu kanal yönetimine ilettikten sonra, kendisine ‘’yanlış anlama olmuştur’’ denilerek olayın örtbas etmek istendiğini, şikayetçi olmamasını istediklerini iddia etti. 

Stajyer kızın şikayeti üzerine kurum personeli O.Ö. gözaltına alındı. O.Ö.'nün iddiaları reddettiği öğrenilirken, adli kontrolle serbest bırakıldı. TRT’nin de kurum içi inceleme başlattığı öğrenildi. 

Odatv'nin ulaştığı M. olayı doğrularken, konu üzerine konuşmak istemediğini söyledi.

Olayın duyulmasının ardından kanalda özellikle kadın çalışanlar arasında huzursuzluk başladığı öğrenildi.

Özgecan Aslan cinayetinin kamuoyunda şok etkileri ve kadınların tepkileri devam ederken, kanalda yaşanan olayın kanal yönetimi tarafından örtbas edilmeye çalışılması TRT’de tepkiye neden oldu. TRT Kurdi'nin kadın çalışanlarının bir süredir kıyafet konusunda kanal yönetimi tarafından sık sık baskıya maruz kaldığı da ifade ediliyor. TRT'de çalışan kadın personelin ortak bir basın açıklaması yapmayı konuştuğu TRT yönetiminin buna da engel olmaya çalıştığı öğrenildi.

Vehaber Menu