Yaşamını yitiren DHK-C militanları; Bahattin Doğruyol ve Şafak Yayla

Berkin Elvan dosyasına bakan savcıyı rehine alan eylemcilere yönelik operasyonda DHKC üyesi 2 eylemcinin yaşamını yitirdiği, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ise yaralı olarak Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtiliyor.
Yaşamını yitiren DHK-C militanları; Bahattin Doğruyol ve Şafak Yayla
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Berkin Elvan dosyasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan ve Berkin Elvan'ın katili polislerin açıklanmasını isteyen 2 DHKC üyesi eylemciye dönük savıcıyı rehin tuttukları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin 6'ıncı katındaki odaya polis tarafından operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 2 patlama sesi ve yüzlerce ateş sesi geldiği belirtilirken, operasyon devam ettiği sırada adliyeye çok sayıda ambulans sevk edildi. 

Polis operasyonunda 2 eylemcinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, savcı Mehmet Selim Kiraz ise yaralı olarak Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralı olduğunu 2 DHKC militanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Altınok, eylemciler ile telefon görüşmesi sırasında silah seslerinin duyulduğu için operasyon yaptıklarını iddia etti. 

Yaşamını yitiren DHK-C militanlarının isimlerinin 1981 doğumlu Bahattin Doğruyol ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Şafak Yayla olduğu belirtildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü