Londra'da plaj vücudu reklamına tepki!

Plaj vücudunuz hazır mı?' diye soran ve zayıflama ürünü tanıtan reklam Londra'da tartışma yarattı. 40 binden fazla imzacı 'cinsiyetçi' buldukları reklamın kaldırılmasını talep ediyor...
Londra'da plaj vücudu reklamına tepki!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Londra’da billboard’ları saran bir protein markası reklamı tartışma yarattı. Bikinisiyle poz veren model Renee Somerfield’in yer aldığı reklamda ‘Plaj vücüdunuz hazır mı?’ mesajı yer alıyor. 24 yaşındaki modelin yer aldığı ve zayıflamayı teşvik eden reklam başta feministler olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepki aldı ve reklama karşı Change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. Sayısı 40 bini geçen imzacılar, vücudu ancak Renee’ninki gibi olanların plaja gidebileceğini ima eden reklama karşı çıkıyo ve Londra metrosunu saran reklamların kaldırılmasını istiyor.
İlanların üzeri şimdiden reklamda yer alan soruya verilen cevaplarla dolu. Reklam panolarının üzerine “Evet, her vücut plaja hazırdır”, “Endişelenmeyin. Siz olduğunuz gibi güzelsiniz” gibi cümleler iliştirilmiş durumda. Ayrıca reklam panolarının önünde bikinileriyle poz veren kadınlar da oldu. Sosyal medya da firmanın kadın bedenine olan yaklaşımını eleştiren mesajlarla doldu.

Online fitness mağazası Protein World ise Photoshop’suz olduğunu belirttiği reklam fotoğrafını savunuyor. Firmanın sözcüsü tarafından atılan twitte “Şişmanlara sempati duyan bir milletiz. Kendinize duyduğunuz güvensizlik neden bizim problemimiz olsun ki?” denildi. Firmadan yapılan basın açıklamasında da 2015 yılında bir grup azınlığın hâlâ, sağlıklı, fit ve güçlü görünmeyi övmemesinin bir utanç olduğu ifade edildi:
“Modelimiz Renee İngiliz hükümetinin, vücut kitle endeksini baz alarak belirlediği sağlıklı kilo ölçülerine uymaktadır. 50’den fazla ülkede 300 binden fazla insana ürünlerimizi satıyoruz ve bunların çoğu kadın. Nasıl cinsiyetçi olabiliriz? ‘Plaj vücudu’ kavramı yeni bir konsept değil. Bu dünyada milyonlarca insanın takip ettiği bir moda. Bir grup azınlığın çıkardığı gürültü yüzünden reklamımızı kaldıracak değiliz.” 

MODEL RENEE: KENDİNİZE GÜVENİN, YETER

Sıkı bir vegan olduğu bilinen Renee ise “Görüntüdeki kişi benim. Sağlıklı ve aktif bir yaşamım olması için çok çalışıyorum, firma bu yüzden beni seçti. Kendime bakmayarak, aç kalarak ya da sürekli diyet yaparak modellik yapmam zaten mümkün değil. Kendinizi besleyin, bedeninize saygılı olun ki ölçüleriniz ne olursa olsun bedeniniz de sizi sevsin. Ben tüm vücutların ‘plaj vücudu’ olduğunu düşünüyorum. Zayıf, kıvrımlı, kaslı, minyon, uzun, kısa, genç ya da yaşlı… Kendine güvenen kişi, beden ölçüsü ne olursa olsun güzeldir. Değerinizi, dış görünümünüz belirlemez” diye konuşuyor.

Radikal

Vehaber Menu