Kafalarını petrole sokup, tecavüz ettiler!

Kadınlar defalarca kez IŞİD militanlarına satıldı. Köle olarak kullanılan kadınlar kafaları petrol varillerine sokulurken, kendilerine 'siz kafirsiniz, bizim malımızsınız' denildiğini anlattılar.
Kafalarını petrole sokup, tecavüz ettiler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

IŞİD’in "insani" uygulamalarına her gün yenisi eklenirken, Ezidi kadınlara yaptıkları ise kan dondurdu. Köylerine saldırıldıktan sonra esir alınan ve köle olarak satılan kadınlar defalarca kez tecavüze uğradı ve işkenceye uğradı.

Hürriyet’ten İpek Yezdani’nin gerçekleştirdiği görüşmelerde kadınlar yaşadıkarını anlattı. 19,20 ve 26 yaşındaki üç kadınla yapılan röportajda kadınların aralarında Türk, Çeçen, Alman kökenli IŞİD militanlarına satıldığı belirtildi. Esir alınan kadınlar yaşlı ve gençleri IŞİD’in ayırdığını ve erkeklerin tamamını toplayarak götürdüğünü belirttiler. Götürülen erkeklerden hiçbirinden bir daha haber alınamazken, genç kadınlar esir pazarlarında “seks kölesi” olarak satıldı.

“SİZ ÇOK PİSSİNİZ” DİYEREK KAFASINI PETROL VARİLİNE SOKTU

Defalarca kez satılan ve tecavüze uğrayan 19 yaşındaki Delia yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Bizi Telafer’de bir okula kapattılar. Orası köle pazarı gibiydi. Her gün IŞİD’in emirleri (yüksek rütbeli savaşçıları) gelip aramızdan birilerini seçip satın alıyordu. IŞİD’cilerin arasından Telaferli bir Türkmen de beni alıp evine götürdü. Evinde karısıyla üç çocuğu vardı.

Beş ay onun yanında kaldım. Bir gün Ebu Mustafa diye bir IŞİD emiri gelip beni zorla onun elinden aldı, Aymen isimli Çeçen bir IŞİD emirine hediye etti. Aymen, tecavüz etmeden önce beni saçımdan tutup başımı içi petrol dolu bir kovaya soktu. “Siz çok pissiniz, biz sizi böyle temizliyoruz” dedi. Ardından beni eve hapsetti, 3 gün tecavüz etti.”

“SİZ KAFİRSİNİZ, MALIMIZSINIZ”

Gene IŞİD’in elinden kaçan 20 yaşındaki Leyla isimli Ezidi kadında defalarca kez satıldığını bahsederken, sürekli tecavüze uğradığını söyledi. Bu yaşadıkları sırasında intihar etmeyi düşündüğünü belirten Leyla, “daha sonra ailem cesedimi bulamaz diye vazgeçtim” diyerek yaşadığı anları anlattı.

26 yaşındaki Selma ise 4 yaşındaki çocuğu ve hamile haliyle satıldığını belirtiyor. 15 yaşındaki Bahar ise Suudi bir IŞİD’liye satıldığını belirtiyor. Bahar satıldığı yerde sürekli tacize uğradığını belirtirken, Suudi IŞİD’linin kendisine “siz kafirsiniz, malımızsınız” dediğini söylüyor.

Kadınlar yaşadıkları travmayı atlamadığı ifade edilirken, kampta bulunan pek çok Ezidi kadının ve küçük çocukların aynı uygulamalara maruz kaldığı belirtiliyor.

Vehaber Menu